Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Nemanja Jovanović/EPA/ALBA VIGARAY

Slaviša Kokeza bi morao da napusti funkciju predsednika FSS, a Nemanja Vidić bi mogao da se oglasi, deluje da trenutak ne može biti bolji.

Srpski fudbal vam je kao lađa koja se stalno ljulja, nekad manje, nekad više, u zavisnosti od talasa koji je zapljusnu.

Sredinom novembra prošle godine dogodio se pravi „cunami“ kada je Nemanja Vidić rešio da poruči Fudbalskom savezu Srbije: „Dosta više, sram vas bilo„.

PROČITAJTE JOŠ

Rekao je legendarni defanzivac, bivši reprezentativac i nekadašnji kapiten Mančester junajteda, ono što mnogi misle, ali ne govore.

I, na neki način, nestao. Posle Vidićevih poruka morali smo da „trpimo“ priče kako je sve sjajno i bajno u srpskom fudbalu

Od tada je prošlo skoro četiri meseca, a Slaviša Kokeza priveden je u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) na informativni razgovor u svojstvu građanina i pušten je posle zakonska maksimalna četiri sata.

U trenucima kada je FSS prilično „obezglavljen“, stigao je novi selektor Dragan Stojković Piksi, a njim bi mogla i nova rukovodeća garnitura.

„Ambijent nije baš idealan ni za FSS, ni za srpski fudbal, ni za Piksija naročito. Teško breme pašće na njegova leđa i moraće da se izbori s tim. Predsednik FSS bio je privođen na informativni razgovor, ali se sve više, iz dana u dan povezuje s nekim stvarima… Zato će na Piksiju biti veliko opterećenje da napravi red u Savezu. Znam da je neustrašiv, on je jedini koji može nekome da kaže ‘Ne’ u Savezu i sposoban je da preuzme odgovornost“, ispričao je Boško Đurovski gostujući u našem podcastu „Penâl“.

Zato je sada možda i pravi trenutak da se Nemanja Vidić opet oglasi, možda i sam nametne kako bi zajedno sa Piksijem poveo srpskim fudbal stazom pobednika.

„Vidić se javio i rekao šta misli. Ne znam da li bi u trenreske vode ili rukovodeće. Trenirao sam ga 2001. sa Zoranom Filipovićem kome sam bio asistent, kada smo uzeli Kup Srbije, radi se o poštenom momku, to svi znaju. Voleo bih da se opet pojavi i prokomentariše celu situaciju. Ljudi kao Vidić i Piksi potrebni su našem fubdalu“, podvukao je Đurovski.

Ipak, narodski rečeno, Vidić je „bacio žišku“ i na tome se završilo, za sada… Veliko je pitanje samo da li nekada stamenom štoperu treba srpski fudbal, da život Mančestera ili Milana zameni borbom s ovdašnjim vetrenjačama.

„U životu morate da donesete nekad važne odluke. Ipak je on rođen u srcu Srbije (Užice, prim.aut)… Mislim da i njemu treba Srbija, iako više on treba Srbiji. Možda bi bilo pošteno da se oglasi i preuzme tu odgovornost. Nekad velika dela stvaraju velike ljude. Kada je mnogo teško nekad treba biti i protiv većine ako veruješ u sebe i kada nešto tražiš na ispravan način. Zato mislim da treba našem fudbalu. Bio bi avangarda u tim poštenim namerama i promenama“, zaključio je Boško Đurovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare