Film "Necista krv – Greh predaka"
Film "Nečista krv – Greh predaka" Foto:FoNet/KomunikArt

Projekcijom filmova "Nečista krv - Greh predaka" i "Južni vetar 2: Ubrzanje" večeras će biti otvoren 45. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji koji će trajati do 18. avgusta.

Film Lihvar. Foto: Fest/Promo. Foto: Fest/Promo 

U glavnom, takmičarskom programu za nagradu za najbolji scenario ove godine je, pored dva naslova koja otvaraju festival, u trci još sedam filmova. To su „Jedini izlaz“ scenariste Marka Popovića u režiji Darka Nikolića, „Oaza“ scenariste i reditelja Ivana Ikića, „Lihvar“ scenariste Strahinje Madžarevića, u režiji Nemanje Ćeranića, „Živ čovek“ Olega Novkovića po scenariju Milene Marković, „U ime naroda“ koji je Darko Bajić uradio po predlošku Milovana Vitezovića, „Prolećna pesma“ Natalije Avramović, koja potpisuje scenario zajedno sa Ljubinkom Stojanović i „Vikend sa ćaletom“ scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića.

Žirijem koji će odlučivati o nagradama predsedava prošlogodišnji pobednik za film „Otac“ reditelj Srdan Golubović. Filmovi se takmiče za prvu, drugu i treću, kao i specijalnu nagradu. Od ove godine ustanovljeno je i posebno priznanje „Gordan Mihić – Zlatno pero“.

I publika će imati pravo na „svoj sud“, odnosno njenim glasovima dodeliće se nagrada koja nosi ime „Gorki list“.

Pored glavnog programa, posetioce festivala očekuju i prateći programi, među kojima su koncerti, simpozijum, kao i Letnja škola dramaturgije, ustanovljena još 1996. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar