Jovan Maljoković i Veselin Simonović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Goran Srdanov

Beograd ima novo džez mesto, klub Koska koji će otvoriti Jovan Maljoković bend, a svirku posvećuju Veselinu Simonoviću.

Jovan Maljoković bend otvoriće sezonu džez svirki u Dorćol Platz-u, u klubu Koska 10. novembra s početkom od 20 časova.

A već 30. novembra, na istom mestu i u isto vreme, još jedna poslastica za džez sladokusce – ukrajinski saksofonista Max Kochetov sa svojim beogradskim kvartetom.

Maljoković je poznati džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Jedan je od najplodnijih džez autora kod nas sa do sada objavljenih 14 autorskih albuma, a sa svojim bendom je nastupao na brojnim evropskim džez i world music festivalima. Njegova muzika je jako prepoznatljiva, to je fini spoj džeza i balkanske tradicionalne muzike.

Uoči nastupa u Dorćol Platz-u Jovan Maljoković ističe da mu je mnogo drago da Beograd dobija još jedno džez mesto”:

– Čini mi se da nikad nismo imali tako mnogo dobrih džez muzičara kao sada, a tako malo klubova u kojima se svira džez. Iskreno se nadam da će Dorćol Platz, gde su se već održavali brojni, ali sporadični džez koncerti, postati mesto redovnih džez nastupa. Jer znam da imamo publiku koja željno iščekuje dobre džez svirke – naglašava Maljoković i na kraju kaže:

– Ovog puta imam i jednu posebnu emociju – nastup posvećujem svom divnom drugu Vesku Simonoviću. Znam da bi se jako radovao ovim džez večerima na mestu koje je s velikom ljubavlju stvarao. 

Bonus video: Veselin Simonović, in memoriam

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar