Alek Boldvin
Alek Boldvin Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Tužilac u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko danas je izjavila da nagodba koju su postigli glumac Alek Boldvin i porodica filmske snimateljke Haline Hačins koja je ubijena tokom snimanja vesterna ''Rast'' 2021. godine, neće uticati na njenu konačnu odluku da li će podići optužnicu.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt, saopštio je ranije danas Boldvinv advokat.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako činjenice i dokazi nalažu krivičnu prijavu prema zakonu Novog Meksika, onda će biti podignuta optužnica. Niko nije iznad zakona“, navodi se u saopštenju kancelarije Meri Karmak-Altvis, tužioca Prvog sudskog okruga Novog Meksika.

Metju Hačins, udovac ubijene Haline Hačins, biće, u sklopu nagodbe, izvršni producent filma i primaće deo zarade.

U tužbi, podnetoj u februaru u Santa Feu protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je odbačena, navodilo se da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu“ i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora“.

Filmski režiser Džoel Souza, koji je povređen u pucnjavi, trebalo bi da se uskoro vrati filmu, dodaje Si-En-En.

Policija je u oktobru prošle godine saopštila da je Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši Hačins i ranivši Souzu na snimanju filma „Rast“ u američkoj državi Novi Meksiko.

Boldvina su, kako su tada javljali mediji, novinari zatekli izbezumljenog i u suzama ispred kancelarije šerifa okruga Santa Fe.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Komentari

Svi komentari (0)