Milja Vujanović Foto: Printscreen/YouTube

Njena sudbina ledi krv.

Glumica Milja Vujanović važila je za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije, a 1967. godine ponela je i titulu Mis Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Usledili su glumački angažmani, a najbitniji je bila glavna uloga u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika. Ovo ostvarenje dobilo je i Zlatnog medveda u Berlinu, a Milja je zapažene uloge ostvarila i u filmovima: „Bube u glavi“, „Neretva“, „Most“, „Sneg na usnama“, „Majka, sin, unuk, unuka“ i drugim.

Nije se libila ni da bude obnažena tokom snimanja, a jednom prilikom je izjavila i da „bolje izgleda gola nego obučena“.

Iako je pored glume završila i novinarstvo, u jednom trenutku je odlučila da se posveti potpuno drugačijoj profesiji – astrologiji. Dobila je diplome svetski priznatih astroloških škola i postala „stručnjak za zvezdanu magiju“.

s

„Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas“, objasnila je svojevremeno, a piše Noizz.

Bila je velika ljubav Arsena Dedića, a pričalo se da su bili u kontaktu sve do njene smrti.

„Ona je bila Arsenu Dediću jedna od najvećih ljubavi. Čak je napisao da je do kraja života bio sa njom u kontaktu, da mu je ona poslala sve njene knjige i filmove. Ona je bila njegova velika inspiriacija. Mnogi poznati ljudi bili su mamina ljubav i ona njihova“, ispričala je za Gloriu Miljina ćerka Maša.

Na Miljinu nesvakidašnju lepotu nije ostao imun ni Robert de Niro.

„Taj neki fest bio je 70-ih u Beogradu, kada je dolazio Robert de Niro. Nije još uvek bio toliko popularan. Oni su tada započeli tu neku romansu. Ja se tada još nisam rodila, tako da ga nažalost nisam upoznala“, rekla je tada Maša.

Posebnu pažnju skrenula je kada se udala za zvezdu Regulus i sebi dodala to kao drugo prezime.

Mada se više nije bavila glumom, ipak je bila prisutna u medijima: pisala je, gostovala u emisijama itd., a onda joj se 2000. godine dogodila tragedija.

Naime, njen tadašnji verenik Obrad Zejak pucao je u nju, a potom se prijavio za pokušaj ubistva.

Mulja je neko vreme bila u komi, nakon koje je ostala paralizovana. Preminula je 4. juna 2005. godine u Beogradu, a poslednjih godina svog života posvetila se pisanju knjiga.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica