Porodica Janketić, Foto:Instagram/ciriciva_janketicusa

Legendarni glumac Mihailo Miša Janketić bio je u braku sa koleginicom Svjetlanom Knežević sa kojom je dobio četvoro dece, sinove Radomira i Mihaila i ćerke Ivu i Milicu.

Kao što je poznato, Mihailo i Milica krenuli su stopama svojih roditelja i bave se glumom, dok je Iva balerina, što je u mladosti bila i njihova majka. Radomir je jedini koji nije odabrao umetnost za svoju profesiju i on je policajac.

Svjetlana Knežević rođena je u Sarajevu 7. juna 1950. godine, a proslavila se ulogom Svetlane u seriji „Grlom u jagode“. Usledile su uloge u ostvarenjima „Sivi dom“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Lisice“, „Stižu dolari“, „Selo gori, a baba se češlja“ i drugim, a brojne uloge odigrala je i u pozorištu.

PROČITAJTE JOŠ:

Miša je od Svjetlane bio stariji 12 godina, a kada su se upoznali ona je imala samo 16 godina.

„Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio se njom. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Peterburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene”, ispričao je jednom prilikom Miša, preneo je „Stil“.

Njih dvoje godinama su se borili za potomstvo, o čemu su otvoreno govorili, a kada je Svjetlana rodila prvo dete, Miša je uradio nešto što je sve oduševilo.

“Devetnaestog aprila 1976. godine Mihailo i ja smo, posle višegodišnje borbe za potomstvo, postali roditelji. Sreća, strepnja, ushićenje, beskrajna ljubav prema tom malom biću. Ponosni tata je pokupovao sve ruže na Cvetnom trgu i kombijem ih dovezao do bolnice. Sve porodilište je mirisalo na ružičnjak, a radoznalci su se pitali ko je ta kraljica i čime je zaslužila toliko cveće”, napisala je Svjetlana na Fejsbuku svojevremeno.

Iako nije volo mnogo da govori o privatnom životu, Miša je u jednom intervjuu, govoreći o svojoj supruzi, svima održao lekciju o ljubavi i poštovanju.

View this post on Instagram

A post shared by @filmudzepu

„Novinarka me pita koliko sam dugo u braku… Ja kažem: ’40 godina, 45′, a ona kaže: ‘Je l’ Vi volite svoju ženu?’“, započeo je Janketić svojevremeno.

„Da li volim svoju ženu… Ne znam. Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim“, rekao je Miša sa osmehom u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Miša Janketić preminuo je 15. maja 2019, u 82. godini života, a njegova ćerka Milica je kasnije svom sinu dala ime po njemu.

BONUS VIDEO: PopTok – Marko Janketić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar