Foto: Netflix / Everett / Profimedia

O serijskom ubici Džefriju Dameru, koji je 1994. ubijen u zatvoru, poslednjih se dana opet naveliko priča zahvaljujući Netfliksovoj seriji Čudovište: Priča o Džefriju Dameru, koja obara sve rekorde gledanosti.

Pevač Lajf Dženings progovorio je o vremenu koje je proveo u zatvoru uz jednog od najozloglašenijih serijskih ubica Dahmera.

PROČITAJTE JOŠ

U videu koji je podelio na Tviteru, Džening je otkrio da ga je Dahmer zamolio da mu otpeva „Breakin’ My Heart“ (Pretty Brown Eyes) od Mint Konditiona, dok su zajedno bili u zatvoru.

Dženings je pojasnio da je mnogo čistio po zatvoru i da mu je bilo dopušteno da izađe iz ćelije kako bi radio svoj posao. Dok je čistio je pevao, često primajući muzičke želje od kolega zatvorenika, a jednog dana i od Damera.

„Prošao sam pored njegove ćelije, a on me je zaustavio i pitao jesam i ja taj kojeg inače čuje kako peva po zatvoru. Odgovorio sam da jesam, na šta mi je on odgovorio da voli R&B i pitao znam li pesmu ‘Breakin’ My Heart'“ ispričao je.

Damer je dugo živeo ispod radara policije, iako nije preterano vodio računa o tome da li će biti uhvaćen. Za deset godina on je počinio 17 ubistava, a jedino što ga je zaustavilo na putu krvoprolića bio je borbeni Afroamerikanac, koji je uspeo da izbegne sudbinu svojih predhodnika i da dovede policiju do ovog krvnika.

U intervjuu koji je dao 1993. godine, nakon što je uhapšen, Damer je pričao o tome šta ga je navelo da ubije toliki broj mladića.

“ Imao sam tu opsesivnu želju da ih kontrolišem, da ih posedujem večno. Nisam ih ubijao jer sam bio ljut na njih, ili zato što sam ih mrzeo, želeo sam samo da ih zadržim sa sobom i kako je moja opsesija rasla, čuvao sam njihove delove tela, kao što je lobanja“, rekao je Damer za „Jailhouse.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar