Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Najnovija serija reditelja i scenariste Rajana Marfija, autora kultnih serija "American Horror Story", "Glee", "Ratched", "Nip/Tuck", po imenu "DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" zasnovana na istinitim događajima i grotesknim zločinima Džefrija Damera izazvala je burne reakcije publike koja se zgražava dok gleda sezonu seriju koju nazivaju ekspolatacijom tragedije i romantizacijom kanibalizma i serijskog ubice.

Serija ima deset epizoda. Prva objavljena sezona je u samo dva dana od objavljivanja dostigla globalni rekord i postala jedna od Netfliksovih najpopularnijih do sada. Ovaj psihološki horor triler trenutno se nalazi na mestu broj jedan Netfliksove globalne lestvice, a takođe je i najgledanija u Srbiji, na srpskom Netfliksu.

PROČITAJTE JOŠ

Damer je bio osuđen na 15 vezanih doživotnih robija zbog ubistava 17 muškaraca i dečaka u Milvokiju u periodu od 1978. do 1991. Pored ubistava bludničio je nad telima nekih od leševa i čuvao delove tela žrtava koje je jeo. Zajedno sa još jednim zatvorenikom pretučen je na smrt u novembru 1994. godine.

Američki mediji preneli su priču Kristofera Skarvera, osuđenog na dve doživotne robije koji je boravio u istom zatvoru sa Damerom. Skarver tvrdi da je Damer, koji je priznao kanibalizam, ostavljao po zatvoru lažne ljudske udove kako bi ih drugi zatvorenici pronašli.

Zatvorski sveštenik tvrdi da se nikada nije pokajao za svoje zločine i da je zbijao šale na račun svog kanibalizma.

Zanimljivo je da serija o serijskom ubici nije imala nikakvu promociju, niti je Netfliks omogućio medijima da razgovaraju sa glumcima o seriji. Nagađa se da su čelnici Netfliksa dali zeleno svetlo Rajanu Marfiju da napravi seriju, ali da nisu bili zadovoljni onim što im je na kraju ponudio, i da su se odlučili za „tiho objavljivanje“ kako bi izbegli neželjenu pažnju medija i publike.

Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, ubrzo nakon što „Dahmer“ postao dostupan na striming servisu, postao je najgledanije ostvarenje ovog meseca, a reakcije publike su podeljene.

Glavni glumac Evan Peters, koji tumači ulogu serijskog ubice, zapravo je dugogodišnji Marfijev saradnik i jedna od glavnih i omiljenih zvezda više sezona serije „American Horror Story“.

Ionako užasna priča dodatno je naglašena monstruoznim detaljima, poput scena u kojima ubica deli sendvič sa ljudskim mesom, te dobar deo gledalaca opravdano postavlja pitanje – da li se moglo makar bez toga?

Trejler pogledajte u nastavku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar