Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Iako je njegov poslednji film "Elvis", u kom glumi pevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oskarima, Tom Henks je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu i to nije jedino veliko i slavno ime koje se ove godine nalazi na listi za nagradu za najlošije glumce godine.

Zlatna malina je nagrada koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja. Tu si najgori glumac i glumica godine, ali i još neke sporedne kategorije koje prete da ukaljaju ime velikih svetskih zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je reč o Tomu Henksu, za Zlatnu malinu nominovan je za dve uloge: Prislijevog menadžera u biografskom filmu „Elvis“ i za ulogu Đepeta u Diznijevom rimejku filma „Pinokio“.

Dodatno je nominovan u kategoriji „najgoreg filmskog spoja“, a to su „Tom Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smešan naglasak).“ I dok film „Elvis“ i njegovu zvezdu Ostina Batlera kritičari hvale, Henksovu ulogu njegovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, mnogi su žestoko kritikovali. Diznijev „Pinokio“ je među pet nominiranih za najgori film za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Merilin Monro pod nazivom „Plavuš“a. U kritici Njujork Tajmsa piše da se Hanks u filmu „Pinokio“ pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan pre objave nominacija za Oskara. Henks je u užem izboru za Oskara za najboljeg glumca za film „A Man Called Otto“.

U kategoriji najgorih glumaca, pored Henksa, nalaze se i komičar Pit Dejvidson, bivši verenik Arijane Grande i dečko Kim Kardašijan, ali i Džared Leto, Silvester Stalone i Kolson Bejker.

Za najgoru glumicu nominovane su Rajan Kijera Armstrong, Brajs Dalas Hovard, Dajana Kiton koja se proslavila još u „Kumu“, a takođe je i dobitnica Oskara. Tu su i Kaja Skodelario i Ališa Silverstoun.

Kada je reč o samim filmovima, tu prednjače „Plavuša“, koja ima osam nominacija, zatim Diznijev „Pinokio“ sa šest nominacija, „Good Mourning“ sa sedam nominacija, „Morbius“ sa pet nominacija i „The King’s Daughter“ sa tri nominacije.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar