To Leslie Foto: Promo

"To Leslie", mali film s "divovskim srcem" koji je zaradio samo 23 hiljade dolara tokom ograničenog prikazivanja u bioskopima postao je miljenik holivudskih glumaca koji žele da dobije Oskara.

U filmu Andrea Rajzboro glumi ženu koja se bori s zavisnošću od alkohola nakon što je pre nekoliko godina osvojila veliki dobitak na lutriji. Pošto ostane bez novca, Lesli je siromašna i živi na ulici pre nego što se vrati kod svog 20-godišnjeg sina s kojim živi pod uslovom da se kloni pića. Nakon što je izbačena zbog opijanja i krađe, Lesli završava stanujući sa svojom sestrom, ali je prisiljena da prođe kroz niz traumatičnih događaja na svom putu prema otrežnjenju.

Film je koštao oko milion dolara, a redatelj Martin Moris je tvrdio da ne može da priušti ni reklamu, te je imao samo ograničeno prikazivanje u bioskopima. No film, u kojem takođe glume Marc Maron, Allison Janney, Andre Royo, Owen Teague i Stephen Root, postao je neočekivani miljenik velikih holivudskih imena koja žele da dobije priznanje kakvo veruju da zaslužuje.

To Leslie Foto: Promo

Kejt Blančet, koja se smatra jednom od favoritkinja za Oskara za najbolju glumicu u filmu „Tár“, hvalila je ovo ostvarenje tokom svog govora na dodeli nagrade „Critic’s Choice“, nazvavši ga „remek-delom“ i dodavši da Rajzboro zaslužuje „da osvoji svaku nagradu koja postoji i sve one koje još nisu izmišljene“, piše „Index.hr“.

Kejt Vinslet je takođe njen nastup nazvala „jednom od najboljih izvedbi koje je ikada videla u životu“, dok je Emi Adams rekla da je njena uloga bila „izvanredna“ i opisala ju je kao „transformaciju duše“.

To Leslie Foto: Promo

Džejn Fonda smatra da je Rajzboro dala „hrabru izvedbu“, dok je Edvard Norton rekao da je pokazala „najpotpunije predanu, emocionalno duboku, fizički mučnu izvedbu koju je vidio u poslednje vreme, veoma sirovu i potpuno lišenu izvedbenih gluposti“.

Dženifer Aniston je njenu glumu nazvala „prekrasnom“, a Helen Hunt je rekla:

– Ako glasate za uloge, nemojte to činiti dok ne vidite Andreu Rajzboro!

Ostaje nam da vidimo hoće li se pohvale koje je film dobio preneti i na dodele najvećih nagrada sezone, ali ako se to ne dogodi, to zasigurno neće biti zbog nedostatka podrške velikih glumačkih imena.

Bonus video: Pet najlepših holivudskih glumica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar