Foto:Metropolitan Police

Zli seksualni predator osuđen je na 38 godina zatvora zbog ubistva diplomirane pravnice Zare Alene samo nekoliko dana nakon što je pušten iz zatvora.

Džordan Meksvini je ostavio gospođicu Alenu – koja se vraćala kući sa sastanka sa prijateljima – da umre nakon što ju je odvukao na prilaz i brutalno napao i seksualno napao u devet minuta mučnog nasilja.

Podli ubica je danas odbio da se pojavi na sudu u Old Bejliju, rekavši da ne želi da „proživljava“ ubistvo.

Meksvini je ciljao najmanje četiri žene pre nego što je napao gospođu Alenu (35), koja je otkrivena smrtno povređena u ranim satima u nedelju, 26. juna.

Ranije je izbačen iz paba Veterspuns u Ilfordu nakon što je pijan maltretirao člana osoblja i otišao „odlučan da pronađe, da napadne i ubije ženu“, saopštio je sud.

Alena je napadnuta sa „divljaštvom u koje je gotovo nemoguće poverovati“, pre nego što joj je ubica uzeo telefon i bacio ga preko ograde kako ne bi mogla da pozove pomoć.

Ona je učinila sve što je mogla da se izbori sa ubicom, koji ju je u zasedi i povukao u mrak, rekao je tužilac.

Serijski nasilnik Meksvini (29) iz Dagenhama u Eseksu, koji je priznao krivicu za njeno ubistvo i seksualni napad prošlog meseca, bio je u zatvoru dva dana pre ubistva gospođe Alene.

Meksvini je pio sa prijateljem u subotu uveče, ali osoblje u pabu je odbilo da ga posluži nakon što je „uporno napadao“ radnicu u baru.

Sud je čuo da je on sam lutao ulicama tražeći žene, a nadzorna kamera ga je snimila da prati ili čeka četiri žene pre nego što je gospođa Alena napadnuta.

Tužilac Oliver Glasgov KC rekao je: „U noći 25. juna 2022. napustio je pab u Ilfordu i lutao ulicama tražeći ženu koju bi napao i seksualno zlostavljao. Pratio je više različitih žena i s obzirom na ono što se dogodilo Zari Aleni, nema sumnje da su imale sreće što su pobegle nepovređene“.

„Tragično za Zaru Alenu, naravno, nije imala te sreće. Optuženi je video, odlučio da je prati i bio je odlučan da je napadne. Prišao joj je s leđa, zgrabio je oko vrata i odvukao na prilaz. Uprkos tome što se nalazio samo nekoliko metara od javne ulice i stambenih objekata, optuženi je napao Zaru Alenu sa divljaštvom u koje je gotovo nemoguće poverovati“, dodao je.

Rekao je da gospođa Alena nije imala nikakve šanse da preživi kada je bila na meti Meksvinija.

„Učinila je sve što je mogla da se odbije od njega, ali nije imala pojma da je on iza nje, i mora da je bila prestravljena kada ju je veći i jači Džordan Meksvini odvukao u mrak i van vidokruga bilo kog potencijalnog spasioca“, rekao je g. Glazgov je rekao.

Činilo se da nadzorna kamera pokazuje borbu dok se gospođa Alena borila protiv svog napadača, a njegov DNK je pronađen ispod njenih noktiju.

Na mučnim snimku MekSvinija kako ubija talentovanu diplomiranu pravnicu vidi se kako se u nekoliko navrata vraća na njeno nepomično telo kako bi nastavio napad, koji je trajao devet minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Meksvini ustaje i počinje da udara u telo Zare Alene sa silinom koja je gotovo nezamisliva; zaista, da nije bilo nejasnih snimaka nadzornih kamera bilo bi teško poverovati da bi bilo ko mogao da se ponaša prema drugom ljudskom biću tako nasilno i na tako šokantan način“, rekao je Glazgov.

Obdukcija je zaključila da je gospođa Alena umrla od traumatske povrede mozga, produžene kompresije vrata i gubitka krvi.

„Ukratko, bila je žigosana i zadavljena do smrti“, rekao je tužilac.

Članovi Zarine porodice, uključujući njenu baku i tetku Farah Naz, sedeli su na sudu.

Napustili su sud dok je pušten snimak brutalnog ubistva. Još 14 članova porodice sedelo je na javnoj galeriji.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar