Lojd Ostin Lloyd Austin
Lojd Ostin Foto:Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Ministru odbrane SAD Lojdu Ostinu, tokom novembarske posete Ukrajini, načelnik generalštaba ukrajinske vojske Valerij Zalužnji požalio se kako ga svi sputavaju, pa i iz predsedničkog kabineta, prenela je Ukrajinska pravda.

Od Ostina je zatražena i pomoć od 17 miliona granata vrednosti 350 do 400 miliona dolara, što je, prema izvoru ukrajinskog lista, šefa Pentagona ostavilo bez reči.

Ostinu je rečeno da postoji potreba za 17 miliona granata u odbrani od Rusije. On je, da kažem to blago, bio šokiran, jer ne biste mogli da sakupite toliko granata i da ih tražite po celom svetu“, rekao je neimenovani izvor.

Pročitajte još

Takođe, kako je navedeno, „Zalužnji se požalio Ostinu kako ga svi ometaju, pa i iz kancelarije predsednika, ‘ovaj, onaj'“.

„Jasno je da je predsednik (Zelenski) čuo za taj razgovor, a njih dvojica (Zelenski i Zalužnji) nemaju poverenje jedan u drugog“, kazao je izvor.

Izvori Ukrajinske pravde iz pratnje Zelenskog kažu da je predsednik Ukrajine kategorički protiv ostavke načelnika generalštaba.

BONUS VIDEO Svet zgrožen dešavanjima u Gazi: Zbog ovog rata je čak u Ukrajina otišla daleko u drugi plan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar