Valerij Zalužni Foto:SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni razgovarao je o planovima za zimski period i hitnim potrebama ukrajinske armije sa načelnikom Združenog generalštaba SAD, generalom Čarlsom Braunom.

On je detaljno obavestio američkog generala o najnovijim dešavanjima na bojnom polju, napominjući da su pravci Avdijevka, Kupjansk i Marinka i dalje „najužareniji“.

Prema njegovim rečima, situacija je teška, ali je i dalje „pod kontrolom“.

Ukrajinske oružane snage nastavljaju ofanzivne napore u određenim oblastima, nanoseći velike gubitke neprijateljskom ljudstvu i vojnoj opremi, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa generalom Braunom sam takođe razgovarao o našim planovima za zimski period i posebno smo se fokusirali na hitne potrebe ukrajinske vojske. Pre svega, reč je o artiljerijskim mecima, sistemima protivvazdušne odbrane i raketama zemlja-vazduh“, naveo je Zalužnji na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Zalužnji i Braun su razgovarali i o obuci ukrajinskih vojnika i obnavljanju borbene sposobnosti ukrajinskih brigada.

Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga je zahvalio američkim partnerima na podršci i pomoći Ukrajini u borbi protiv ruskog agresora.

Kako navodi ukrajinska državna agencija, ruske snage su u poslednja dva dana intenzivirale vazdušne napade u oblasti Avdijevke, dok je Ukrajina danas odbila sedam neprijateljskih napada u navedenom području.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar