Snažna snežna oluja koja je tokom božićnog vikenda paralisala zapad američke države Njujork ubila je najmanje 27 ljudi, objavili su u ponedeljak lokalni zvaničnici, dok se komunalne službe bore s otkopavanjem snega, koji je okovao vozila i domove.

Mark Polonkarz, čelnik okruga Eri, čije je sedište u gradu Bafalu, izjavio je da je broj smrtnih slučajeva povezanih s olujom u okrugu skočio za 14 tokom noći i dana, što uključuje slučajeve ljudi koji su pronađeni u snežnim nanosima, u svojim automobilima ili koji su umrli od srčanih problema usled jakog vetra i snežnih nanosa.

Prijavljeno je više smrtnih slučajeva, rekao je Polonkarz, ali okružni medicinski istražitelj pokušava da utvrdi mogu li se oni pripisati vremenu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Bridget Haslinger,Tanjug/AP Photo/Carolyn Thompson,Spencer Colby/The Canadian Press via AP

Prema podacima NBC Njuza, zbog posledica vremenskih nepogoda i arktičke hladnoće koja je za vikend pogodila većinu SAD dosad je u celoj zemlji smrtno stradalo najmanje 60 ljudi, što uključuje i poginule u nesrećama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Snežna oluja na području Bafala, drugog najvećeg grada u državi Njujork, smatra se najgorom u poslednjih 45 godina, pri čemu je na tamošnjem aerodromu u ponedeljak ujutro izmereno 127 centimetara snega.

Guvernerka Keti Hočul izjavila je da će ova oluja u istoriju ući kao „mećava 22“, rangirana kao najgora snežna oluja od 1977. godine, kada je poginulo oko 30 ljudi.

BONUS VIDEO Snežna oluja u Bafalu – Amerika i Kanada pod snegom i ledom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar