Foto: Društvene mreže

Ljupčo Palevski Palčo je glavni organizator dve otmice i ubistva u Severnoj Makedoniji, a prema prvim informacijama MUP-a, on je i ubica Vanje G. Ovo je istakao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je begunca okvalifikovao kao monstruma.

Prema njegovim rečima, Palčo je iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku. Severnu Makedoniju je navodno napustio 30. novembra.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI,Screenshot/Министерство за внатрешни работи

„Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27.11., negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen dokaza do kojih policija može da dođe, napustio je zemlju i tragamo za njim“, rekao je Spasovski.

Glavni skopski tužilac Gavril Bubevski nagovestio je da će nakon otvaranja istrage za biti raspisana međunarodna poternica.

POGLEDAJTE JOŠ:

„U ovom trenutku smo na liniji bez ikakvih rezervi, počinioce ovog dela treba izvesti pred pravdu i kazniti za ono što su uradili“, istakao je Bubevski.

Prema njegovim rečima, dvojica osumnjičenih su svedočili da su informacije o kretanju devojčice saznali od Palča, koji ih je dobio od oca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar