Darinko Dumbović Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Uskok je, po prijavi policije, pokrenuo istragu i traži istražni zatvor za bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, uhapšenog zbog sumnje da je koristeći svoj položaj omogućio firmi svog sina da nezakonito stekne poslove vredne preko devet miliona kuna. Uz Dumbovića i njegovog sina Darka, istraga je pokrenuta i protiv trojice direktora preduzeća sa područja Petrinje. Uskok je za sve zatražio istražni zatvor, o čemu će odlučiti istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu.

Dumbovićev advokat Dražen Ivanić rekao je nakon saslušanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik izneo svoju odbranu i otklonio sve sumnje da je počinio krivično delo. Kaže i da je sarađivao sa istražiocima i odgovarao na sva pitanja.

„Ne oseća se krivim“, rekao je advokat i potvrdio da Uskok sumnjiči uhapšene za nezakonito posredovnje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje, grada koji je teško oštećen u zemljotresu u decembru 2020. godine.

Antikorupcijski istražioci počeli su u utorak ujutro pretrese kuća, poslovnih prostora i automobila, a potom osumnjičene odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku. Oni su noć proveli u policijskom pritvoru, odakle će biti privedeni na Županijski sud u Zagrebu, gde će istražni sudija odlučivati o istražnom zatvoru.

Nezvanično se saznaje da je među kompanijama koje su imale koristi bio i Titan Commerce, osnovan u aprilu 2015. godine, dve godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali da su prihodi kompanije iz godine u godinu rasli milionima.

Dumbović je na funkciji gradonačelnika bio do juna prošle godine.

Za nezakonito favorizovanje, Krivični zakonik Hrvatske predviđa kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.

****

BONUS VIDEO: Milanović: Hrvatska nikakav igrač, gas i naftu dobijamo iz Srbije


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar