Ukrajinska vojska Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Rusija ulaže svoje napore na napad na grad Severodonjeck na istoku Ukrajine, kao i u blizini grada Toškivke, saopštila je ukrajinska vojska.

Kako se još navodi u najnovijem operativnom izveštaju Ukrajine, ruske snage takođe se spremaju da nastave ofanzivu u pravcu Slavjasnka, nakon što su njene trupe odbijene posle neuspele operacije u oblasti Dovhenke.

Kako je saopštio portparol Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Štupun, u oblasti Harkova ruske snage su postavile kontrolne punktove i utvrđenja na pristupnim putevima u blizini naselja Veliki Burluk, Kapitolivka, Mihajlovka, Levkivka, Zabavne i Kupjansk.

U međuvremenu, piše Gardijan, u pravcu Donjecka, ruske snage navodno pokušavaju da probiju odbranu ukrajinskih trupa i stignu do administrativnih granica Luganske oblasti.

Ukrajinska vojska tvrdi da Rusija ulaže napore na „održavanje okupiranih grancia, izviđanje i inženjerske aktivnosti na pozivijama“. Dodaje i da je „prinudno suzbila“ 11 ruskih napada na Donjeck i Lugansk u protekla 24 časa.

Opširnije o današnjim dešavanjima u Ukrajini pročitajte u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Život na prvoj liniji fronta u Donbasu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar