Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, File

Bivši predsednik SAD Doinald Tramp danas zapocinje svoju kampanju posetom državama Nju Hempšir i Južna Karolina, koje će predstavljati prvi test za njegovu predsedničku kandidaturu na preliminarnim izborima Republikanske partije.

Tramp će održati u govor u Salemu na konferenciji Republikanske partije, a posle toga će otputovati u Kolumbiju, glavni grad Južne Karoline, i tamo predstaviti svoj tim za ovu državu, prenosi Rojters.

Posmatrači iz redova demokrata i republikanaca će pažljivo pratiti ko se pojavljuje uz Trampa na okupljanjima, jer podrška za bivšeg predsednika SAD među republikancima više nije neupitna.

Foto: REUTERS/Jonathan Drake/File Photo

Republikanski guverner Nju Hempšira Kris Sununu je rekao da razgovara o preliminarnim izborima za republikanskog kandidata za predsednika i da mnogi od republikanaca javno traže alternativu za Trampa.

Pročitajte još:

U Južnoj Karolini će Tramp stajati pored guvernera države Henrija Mekmastera i senatora Lindsija Grejema, ali upadljiv je izostanak mnogih zvučnih imena iz redova republikanaca.

Jedan od njih je senator Tim Skot o kome se takođe govori kao o mogućem kandidatu za predsednika.

Prema mišljenju Rojtersa, mnogi glasači republikanaca žele da znaju da li Tramp ima viziju za budućnost ili će se držati priče o pokradenim predsedničkim izborima 2020. godine, koje je nepopularno među neutralnim glasačima.

BONUS VIDEO Medenica i Zarić: Nova društvena mreža Donalda Trampa je način da okupi istomišljenike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar