Donald Tramp Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Savezni sud u Njujorku odbio je danas predlog advokata odbrane bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da odbaci drugu tužbu za silovanje koju je protiv njega podnela književnica Džin Kerol.

Američki okružni sudija Luis Kaplan rekao je da je bez osnova argument Trampove odbrane da je tužba Džin Kerol pravno nedovoljna jer je propustila da navede „posebnu štetu“, prenosi Rojters.

Takođe, sud je odbacio argument odbrane tvrdnja Kerol prema njujorškom Zakonu mora biti odbačena jer zakonska odredba na osnovu koju je tužila Trampa nije u skladu sa ustavom SAD.

Džin Kerol, bivša kolumnistkinja magazina El koja danas ima 78 godina podnela je tužbu protiv Trampa u skladu sa novim zakonom u Njujorku koji omogućava žrtvama da tuže napadače, čak i ako se napad desio davno.

Ona tvrdi da je Tramp napastvovao u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu pre skoro tri decenije.

Tramp je ranije negirao da je silovao Kerol, čak i da je tada poznavao i dodao da ona „nije njegov tip“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog te tvrdnje iz 2019. godine ona ga je prvi put tužila za klevetu.

Tramp je u oktobru na svojoj društvenoj mreži ponovio da su tvrdnje Kerol „prevara i laž“, zbog čega ga je ponovo tužila.

Prva tužba spisateljice iz 2019. mogla bi da bude odbačena, jer je Tramp tada bio predsednik, a predstavnici vlasti po zakonu imaju imunitet u tužbama za klevetu.

Međutim, to neće uticati na drugu tužbu, jer se Tramp sada tretira kao običan građanin.

Kerol traži nepoznatu sumu novca kao odštetu, a tvrdi da joj je Tramp naneo i psihološku traumu i da posle toga nije mogla da zadrži veze.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Komentari

Svi komentari (0)