Foto: PeerPoint / Alamy / Profimedia

Iz kliničko bolničkog centra Rijeka i Policijske uprave primorsko-goranske jutros su potvrdili slučaj trovanja bezalkoholnim pićem u jednom kafiću. U bolnicu je primljena jedna osoba koja ima hemijsku povredu jednjaka i trenutno je u stabilnom stanju. Policajci su obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore sa više osoba. Ovo, inače, nije prvi slučaj hemijske povrede jednjaka nakon konzumiranja pića u Rijeci.

Bračni par iz Pule u maju je seo na ručak u jedan riječki restoran. Naručili su mineralnu vodu, koja im je u bočicama poslužena pre ručka. Stanko Laković je u razgovoru za RTL ispričao šta mu se dogodilo nakon što je popio gutljaj tečnosti iz bočice.

Lekari prvo sumnjali na alergiju

„Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorela. I iz restorana su me nakon možda pola minuta, ili minuta poslali napolje“, kazao je. Radnici restorana su pozvali hitnu pomoć koja ga je odvela. Iako se prvo sumnjalo na alergijsku reakciju, lekari su utvrdili da je reč o trovanju, prenosi Index.hr.

Kisela voda
Kisela voda; Foto: Diana Miller / ImageSource / Profimedia

„Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu“, naveo je Laković. Nije znao objasniti kako je hemikalija završila u bočici na njihovom stolu. Istakao je kako se supruga vratila unutra u restoran nakon što je njega odvezla hitna.

„Nisu hteli da joj daju ni bocu ni čašu, nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati šta je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htela da izađe, znači, ako bude zvala, hitna će izaći, ako ne, nemaju zašto da izlaze'“, požalio se.

PROČITAJTE JOŠ:

Izgubio dvadeset kilograma

Vlasnik restorana je za RTL potvrdio kako je bračni par uz jelo naručio dve mineralne vode sa ukusom, ali nije znao da objasni zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdat. Slučaj je završio na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci.

Laković je ostao nedelju dana u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku je svakih sedam, a sada svakih 20 dana, išao na anesteziju i širenje jednjaka.

Inače, piće je popio još u maju, ali je javno progovorio tek prošli mesec nakon što je pročitao priču o devetogodišnjem dečaku koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umesto soka od jabuke dobio opasnu hemikaliju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar