Princ Hari i princ Vilijam
Princ Hari i princ Vilijam Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Porodična drama koja godinama drma britansku kraljevsku porodicu ponovo je eskalirala. Razlog tome je dokumentarna serija "Hari i Megan", koja do detalja prikazuje život kraljevskog para i u javnost iznosi prljav veš Baknigemske palate. U dokumentarcu kraljevski par često šalje i skrivene poruke, a poslednja među njima upućena je Harijevom bratu Vilijamu.

Naime, Hari i Megan su odlučili da prikažu i nikada viđene fotografije, uključujući snimke iz detinjstva princa Harija.

Tako je u tizeru za tri nove epizode par prelistavao porodične albume dok se prisećao perioda selidbe iz palate. U jednom trenutku u kadru se našla fotografija na iz detinjstva, na kojoj su zagrljeni i nasmejani prinčevi Vilijam i Hari, prenosi Miror.

Foto: Netflix

Mnogi su ovaj potez protumačili kao poruku koju Hari želi da pošalje svom starijem bratu. Inače, Vilijam je već bio tema ovog dokumentarca. Hari je otkrio da se sa bratom Vilijamom žestoko posvađao tokom jednog sastanka, kao i da je Vilijam urlao na njega pred kraljem Čarlsom i pokojnom kraljicom Elizabetom.

Vojvoda od Saseksa tvrdi da je njegov stariji brat princ Vilijam vikao na njega na sastanku u Sandringemu u januaru 2020. godine pred njegovim ocem i bakom. Takođe je optužio Čarlsa da je lagao, a kraljicu da je uglavnom ćutala na celu situaciju.

„Bilo je zastrašujuće da moj brat vrišti i viče na mene, a moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite. A moja baka tiho sedi tu i prihvata sve“, rekao je Hari.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Opisujući takozvani ‘Samit u Sandringemu’, vojvoda od Saseksa kaže da je na isti stigao sa najboljim namerama, ali su „ostali članovi porodice imali drugi plan“.

Pročitajte još:

„Ušao sam sa istim predlogom koji smo već javno dali, ali kada sam stigao tamo, dato mi je pet opcija – jedna je ‘all in’, bez promene. Izabrao sam opciju broj tri na sastanku – pola unutra, pola izvan porodice. Imamo svoje poslove, ali i radimo i podržavamo kraljicu. Vrlo brzo je postalo jasno da cilj nije diskusija ili debata“, kaže Hari.

Ističe da je Megan briznula u plač sutradan kada joj je ispričao za incident na sastanku. Hari je sugerisao da je Vilijam izabrao budućnost kraljevske porodice „umesto svog brata“.

Podsetimo, Netfliksov dokumentarac Hari i Megan, premijerno prošlog četvrtka. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa otvoreno su pričali o Megzitu, rasizmu i njihovom novom životu u Kaliforniji. Serijal je započeo oštrim komentarom da je kraljevska porodica odbila da komentariše informacije koje su iznete u emisiji i otkriva da je ona snimljena u avgustu 2022. godine, pre smrti kraljice Elizabete.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić