Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan odbacili su kritike na račun dokumentarca o njihovim životima, rekao je njihov portparol, navodeći da prinčevski par nikada nije smatrao privatnost kao razlog za povlačenje iz kraljevske porodice.

„Oni biraju da podele svoju priču, pod njihovim uslovima, i ipak su tabloidni mediji stvorili potpuno neistinit narativ koji prožima medijsko izveštavanje i javno mnenje“ , rekao je portparol prinčevskog para.

U izjavi je istaknuto da ni Hari niti Megan nisu pomenuli privatnost kada su se povlačili sa kraljevskih dužnosti u januaru 2020. i da su izrazili želju da nastave da obavljaju javne uloge i dužnosti.

Danima posle te odluke, izdali su opomenu za uznemiravanje od strane paparaca fotografa.

Pročitajte još:

Par je tada prekinuo veze sa četiri najveća britanska tabloida i uspešno je tužio brojne publikacije.

U prve tri epizode ​​dugo očekivanog dokumentarca, koji su snimili vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, može se videti Megan kako se priseća svoje prve smrtne pretnje, princ Hari govori o tome da nosi maske na njihovim sastancima, a vide se i do tada neobjavljeni snimci njihovog sina Arčija.

Prvu epizodu dokumentarca, je gledalo je 2,4 miliona TV gledalaca u Britaniji, a dokumentarac je podstakao kritike na račun para jer su se prethodno žestoko žalili na praćenje novinara.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić