Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Koalicija političkih veterana, vojnih ličnosti i uvaženih istoričara pozvala je sinoć princa Harija i Megan Markl "da se drže podalje od krunisanja sledeće godine", nakon premijere njihovog dokumentarca "Hari i Megan" na Netfliksu, u kom su izneli šokantne tvrdnje o kraljevskoj porodici.

Anketa je takođe otkrila da skoro polovina Britanaca veruje da bi njima trebalo oduzeti kraljevske titule, a četrdeset dva odsto veruje da Hari više ne bi trebalo da bude u redu za nasledstvo trona.

Bivši lider konzervativaca Ian Dankan Smit rekao je: „Ako im se toliko ne sviđa kraljevska porodica, zašto bi prisustvovali krunisanju?“.

Foto: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pored toga, više nekadašnjih parlamentaraca ustalo je protiv prinčevskog para.

„Oni zarađuju na prodaji svoje porodice. Mislim da treba jasno staviti do znanja da ih Britanci ne žele tamo“.

Anketa britanskih medija otkriva da se skoro polovina javnosti slaže da paru treba zabraniti dolazak krunisanje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kralj Čarls se o ovim navodima nije oglašavao, a insajderi iz palate kažu da će u narednim nedeljama doneti odluku o dolasku Harija i Megan na krunisanje.

Međutim, iako kralj ne želi da učestvuje u rijaliti programu svog mlađeg sina, mediji prenose da je princ Vilijam ljut na brata i da će reagovati ako se u nastavku dokumentarca pomene njegova supruga Kejt Midlton, kao što je to bio slučaj u prve tri epozode.