Britanska kraljevska porodica Foto: EPA-EFE/STR

Sukobi unutar "najpoznatije porodice sveta" ne prestaju ni nakon odlaska princa Harija i njegove supruge Megan Markl iz Velike Britanije. Prema tvrdnjama Tine Braun, autorke knjige "Palati iz palate", Hari je postao ometajući faktor koji pokušava da spreči dolazak princa Čarlsa na tron.

Tina Braun kaže da je „Megzit“ imao velikog uticaja na kraljevsku porodicu, koja je prema njenim rečima još uvek „u nevolji“.

„Megan se tako brzo naljutila i to je ono što je potreslo porodicu. Još uvek su zbunjeni jer je sve tako brzo krenulo po zlu“, kaže autorka knjige o britanskoj kraljevskoj porodici.

Megan Markl i princ Hari Foto:- / Shutterstock Editorial / Profimedi

Dodatni udarac kraljici Elizabeti, ali i princu Čarlsu zadala je odluka Harija i Megan da gostuju kod Opre Vinfri, a princ Hari sada i piše memoare u kojima će se naći do sada nepoznati detalji o njegovom životu.

„Hari je postao remetilačka sila u porodici. Za njih, to je kao da nastavlja kampanju da poremeti Čarlsovu buduću vladavinu“, ocenila je autorka knjige „Palati iz palate“.

Kada je reč o odluci Harija i Megan da život nastave u Sjedinjenim Američkim Državama, Tina Braun smatra da su želeli da sklapaju komercijalne dogovore, što nije praksa stalnih članova kraljevske porodice.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/PETER FOLEY

Međutim, princ Hari je želeo da napusti okrilje porodice i pre braka sa Megan Markl.

„Veoma blizak savetnik mi je rekao da su uvek znali da će on otići u nekom trenutku jer je bio veoma nesrećan. Čak je i kraljica znala. Stvarno mislim da je Hari sam želeo da izađe, a Megan mu je pružila alat za to“, ispričala je Braun.

„Katastrofa za obe strane“

Odlazak princa Harija i Megan Markl je katastrofa kako za njih, tako i za ostatak kraljevske porodice. Hari je, prema mišljenju Tine Braun, možda želeo da se vrati u Veliku Britaniju za nekoliko godina, ali njegovu konačnu odluku koči odnos Megan Markl i princa Čarlsa.

Kraljevska porodica Foto: CARL COURT / AFP / Profimedia

„Mislim da će Hari želeti da se vrati kada kraljica umre da služi svojoj zemlji. I mislim da će pronaći način da ga vrate. Ali ne vidim da bi Megan ikada želela da se vrati, nikada nije volela Britaniju“, smatra Braun.

Kada je u intervjuu sa Oprom Vinfri rekla da postoje članovi kraljevske porodice koji su se brinuli da će koža njenog nerođenog sina biti „previše tamna“, mnogi su posumnjali da je reč upravo o princu Čarlsu.

Megan i Hari nikada nisu želeli da otkriju ime pomenutog člana porodice, niti su o tome ponovo govorili. Ipak, odnosi oca i sina davno nisu na zavidnom nivou, što je i sam Hari potvrdio više puta.

POGEDAJTE JOŠ:

„Ne razgovaram često sa ocem. Ne javlja mi se na pozive od kako smo otišli. Žao mi je što je tako, ali razumem da trenutno drugačije ne može“, rekao je nedavno princ Hari.

U prilog tome govori i činjenica da je prilikom nedavne kratke posete Velikoj Britaniji i dvorcu Vindzor Hari proveo samo 20 minuta sa ocem.

Sreli su se u prolazu, u pratnji supruga i razmenili su samo nekoliko rečenica.

Pored toga, analitičari očekuju da će Hari u memoarima otkriti do sada nepoznate detalje o svom odnosu sa ocem, a posebno sa maćehom vojvotkinjom Kamilom, sa kojom nikada nije bio u dobrim odnosima.

BONUS VIDEO Hari i Megan u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare