Megan Markl, princ Hari i kraljica Elizabeta Foto:EPA-EFE/Peter Foley/EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari i njegova supruga Megan napokon su zajedno posetili kraljicu Elizabetu II i princa Čarlsa, prvi put posle više od dve godine, piše Pejdž Siks.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa odlučili su da posete kraljicu neposredno pre njenog 96. rođendana.

Naime, oni su u Veliku Britaniju svratili na putu za Hag, gde će prisustvovati  sportskim igrama „Invictus“, što je potvrdio njihov portparol za Page Siks.

Kraljica se sa njima sastala u svom domu u zamku Vindzor, a kako se navodi, pridružio im se i Harijev otac, princ Čarls.

Par je na londonski aerodrom Hitrou doleto iz svog doma u Kaliforniji, kako je prvi objavio TMZ.

Svoje dvoje male dece, Arčija (2) i 10-mesečnu Lilibet, koju kraljica još uvek nije lično upoznala, ostavili su kod kuće.

Hari je bio u Birtaniji prošlog leta na otkrivanju spomenika princezi Dajani, ali zajedno sa Megan nije bio otkako su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine i dali intervju Opri Vinfri, koji je eksplodirao kao bimba.

Tom prilikom par je izneo razne optužbe na račun kraljevske porodice,  uključujući da su dali rasističke primedbe o boji kože njihove buduće dece.

Harijev odnos sa ocem (73) navodno je bio uzdrman nakon što je rekao da oseća da su i on i njegov brat, princ Vilijam „zarobljeni“ u svojim kraljevskim ulogama.

Kraljica Elizabeta II,  koja je prošlog meseca preležala koronavirus, proslaviće svoj 96. rođendan 21. aprila, dok će se njen platinasti jubilej proslaviti u junu.

Ona je nedavno imala problema i sa kretanjem, ali je prošlog meseca uspela da ode u London na komemoraciju svom pokojnom suprugu, princu Filipu. Hari i Markl nisu prisustvovali događaju, pa su bili izloženi kritikama.

Palata je ove nedelje objavila da kraljica neće prisustvovati uskršnjoj nedeljnoj službi u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

****

BONUS VIDEO: Kraljica Elizabeta slavi 70 godina na vlasti: Ima li dostojnu zamenu?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar