James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia;GB News / Ferrari / Profimedia

Tomas Markl, otac vojvotkinje od Saseska Megan Markl, nazvao je svog zeta princa Harija "idiotom" i istakao da ga njegova ćerka verovatno "šiba". Takođe je najavio da namerava da poseti Veliku Britaniju u periodu dok traje proslava platinastog jubileja kraljice Elizabete II, kojim se obeležava 70 godina njene vladavine.

U intervjuu za GB njuz, Markl je poručio da će otići u Londonu u junu u pokušaju da se sretne sa ćerkom Megan i da po prvi put vidi svoje unuke Arčija i Lilibet. Tomas, koji nije prisustvovao venčanju svoje ćerke i princa Harija 2018. godine, dok se oporavljao od operacije srca, rekao je da se nada da će popraviti odnos sa ćerkom.

„Radujem se tome što dolazim za jubilej. Pokazaću svoje poštovanje prema kraljici i postaraću se da kraljica razume da je cela moja porodica poštuje nju, kao i njenu porodicu. Divimo im se i želimo da znaju da se tako osećamo prema njima i da se tako osećamo prema Engleskoj“, rekao je iz svog doma u Meksiku, prenosi Dejli mejl.

Istakao je da bi voleo da se sretne sa pricom Čarlsom i da bi hteo mu se zahvali to što je njegovu ćerku ispratio do oltara.

„Želeo bih da se sretne sa njim i da razgovaramo, jer mislim da sada imamo mnogo toga zajedničkog. Naša deca su nas odbacila“, rekao je on.

Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Dodao je da se obraća svim članovima kraljevske porodice uoči posete kako bi im stavio do znanja da on i njegova porodica nemaju nekakve loše emocije prema članovima kraljevske porodice i da prema njima ne osećaju ništa osim poštovanja i divljenja.

Markl je kritikovao Harija i Megan što nisu doveli Arčija i Lilibet sa sobom kada su posetili kraljicu ranije ovog meseca uoči odlaska na „Igre nepobedivih“ u Hagu u Holandiji.

„Nedovođenje dece je još jedan šamar kraljici“, rekao je on.

„To je bilo veoma nepristojno i pogrešno. Uopšte nema smisla… Ne znam za njih dvoje, ali kraljica ima pravo da vidi svoje praunuke, a ja treba da imam pravo da vidim svoje unuke. Pa ako se budu pojavili, nadam se da će povesti svoju decu“, dodao je on.

Upitan da li misli da će Hari i Megan biti u Londonu tokom proslave, rekao je sledeće: „Imam osećaj da, ako znaju da dolazim da neće ni doći. Ako dođu, voleo bih da se obratim, razgovaram sa njima i pokušam da shvatim šta nije u redu i kako to možemo da popravimo“.

Hari i Megan sa decom
Hari i Megan sa decom Foto:EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Markl je „opleo“ po princu Hariju zbog toga što se nećka da otputuje u Londonu na proslavu kraljičinog jubileja navodeći bezbednost kao razlog.

„Mislim da je to smešno. On zna koliku zaštitu će imati. On je potpuno bezbedan u toj situaciji. Tako da ne razumem stvari koje govori i imam tako malo poštovanja prema tom čoveku. Mislim da je idiot“, naveo je Markl.

PROČITAJTE JOŠ:

„On je kao dete. Prati moju ćerku kao dete. On nije muškarac. Možete mi reći da je bio u vojsci, ali ne mogu da verujem. Mislim da je dete i da će to uvek biti. On ima brata koji je pravi muškarac i ima oca koji je pravi muškarac. Mislim da on nikada niće odrasti“, dodao je.

Kasnije se složio sa komentarom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da je Megan „bičevala“ Harija.

Tramp je nedavno pozvao kraljicu da oduzme titule princu Hariju i Megan Markl jer je, kako je istakao, „vojvoda od Saseksa bičevan kao niko pre njega i da ga vuku za nos“. Tramp je istakao da Hari pun nepoštovanja prema svojoj zemljil i da je to sramota, kao i da bi kraljica trebala da mu zabrani da dođe u Britaniju.

„To jedini put da ću se složiti sa Donaldom Trampom“, rekao je Tomas Markl.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar