FOTO: STOP PEDOFILIJI/FACEBOOK/SCREENSHOT

Za odbeglim pedofilom Ivicom Miškovićem iz Kaknja, koji je nakon presude pobegao kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci, raspisana je poternica i za njim se intenzivno traga.

Nadzorne kamere ATV-a snimile su ga u trenutku dok je trčao kroz Gundulićevu ulicu iz pravca Aleje Svetog Save. Zabeležile su ga i nadzorne kamere Adiko banke dok je bežao iza zgrada.

Nakon toga mu se gubi trag, a u potrazi za njim angažovali su se Sudska policija i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Faza pre njegovog bekstva je bila faza sudske policije, to je svima nama jasno. To je nadležnost isključivo sudske policije. Onog momenta kada je iskočio kroz prozor, uključili smo se i mi, intenzivno ga tražimo i mislimo da će to biti rešeno i javnost će biti o tome obaveštena“, kaže Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog polne zloupotrebe deteta, iz sudnice je doveden u prostoriju za zadržavanje koja se nalazi u prizemlju zgrade. Kako saznaje ATV portal, iskoristio je priliku dok je čekao rešenje, gurnuo policajku i dao se u beg.

Mišković je osuđen zbog obljube devetogodišnjakinje. Više od godinu dana bio je u bekstvu, a uhapšen je u Nemačkoj na osnovu međunarodne poternice i izručen pravosudnim organima Republike Srpske.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar