Foto: Facebook

Majka dvoje dece ubijena je u direktnom udaru sa studentkinjom prava koja se vozila automobilom koji je upravo kupila vozilo i krenula u prvu vožnju, saopštio je sud.

Mia Prajs (21) vozila se više od 80 milja kući sa svojim ocem na seoskom putu nakon što je pokupila svoju polovnu Tojotu Jaris.

Ali je zaletela u suprotnu traku – udarivši u porodični automobil žrtve Renate Sumige (37).

Sud je čuo da je gospođa Sumiga bila sa suprugom i dvoje male dece kada ih je u svom Folksvagen Pasatu udario student Univerziteta u Kardifu, Prajs.

Tužiteljka Talija Keskin rekla je da je gospođa Sumiga hitno prevezena u bolnicu sa „razornom“ povredom mozga, ali je umrla šest dana kasnije.

Foto: Facebook

Studentkinja Prajs je rekla policiji da se ne seća šta se dogodilo i da ne može da navede razlog za njen gubitak pažnje.

Sud Mertir Tidfil čuo je da se nesreća dogodila u martu prošle godine u 19.26 kada je vreme bilo „mračno i suvo“ bez osvetljenja.

Gospođa Sumiga je sedela na zadnjem sedištu dok je njen suprug Radoslav Šnajder vozio sa jednim sinom na prednjem sedištu, a drugim pozadi.

U ličnoj izjavi, suprug poginule žene je rekao: „Kada sam znao da je gotovo, nisam znao kako da im kažem. I sam sam bio u svetu Matriksa i u snu.

Foto: Facebook

„Mislio sam da će kada se probudim sve biti gotovo i vratiti se u normalu. Jednom sam rekao dečacima, nikada ne želim da ijednom roditelju čuje takav plač“.

Dodao je: „Život nije isti bez Renate. Ona je bila lepak koji je povezao našu porodicu. Ona nam je bila šefica, naterala nas je na akciju, nasmejala decu i terala nas da izađemo da se igramo. Uvek je bila sa decom. Bez Renate život nam pruža manje zadovoljstva. Mnogo nam nedostaje. Naši životi su se srušili kao kuća od karata“.

Sud je saslušao da je gospođa Sumiga takođe pretrpela povrede abdomena u udaru na A483 između Lanbistera i Kamnanta u Povisu.

Prajs je zadobila slom butne kosti, skočnog zgloba i vilice što je zahtevalo operaciju, kao i povredu lakta.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je proverila njen telefon i nije pokazao nikakve dokaze aktivnosti dok je bio povezan sa automobilom preko Bluetoota za muziku.

Njen branilac Stjuart Džon rekao je da je Prajs pokazala „iskreno kajanje“ i da su njene studije bile pogođene nesrećom.

Foto: Facebook

Rekao je: „Životi dve porodice su uništeni ovim tragičnim sudarom i biće nešto sa čime će ova optužena morati da živi do kraja života“.

Prajs iz Bišopstona u Svonsiju izjasnila se krivom za smrti neopreznom i nepažljivom vožnjom.

Sudija Ričard Tvomlou je rekao: „Žrtva je bila 37-godišnja majka ta dva dečaka. Njena smrt je razorno uticala na njenu porodicu“.

Prajs je izrečena 12-mesečna odredba zajednice i diskvalifikovana je da vozi dve godine.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar