Foto: REUTERS/Gleb Garanich/Pavlo Palamarchuk/Stringer, Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Jutrošnje granatiranje gradova širom Ukrajine moglo bi da se protumači kao odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina na eksploziju na Krimskom mostu koja se dogodila pre nekoliko dana. Ali, ovaj potez mogao bi da ima još jednu skrivenu poruku. Naime, grante nisu zaobišle ni grad Lavov- grad koji se nalazi ne tako daleko od Poljske, čime je stavljeno do znanja da bi ni zemlje Evropske unije više ne bi trebalo da se osećaju bezbedno.

Naime, nakon razornih eksplozija u Kijevu, zvuci eksplozije odjeknuli su i širom ostalih gradova – Žitomiru, Dnjepru, Ternopilu, Lavovu, Zaporožju, Harkovu i Odesi.

Prema poslednjim informacijama u ovim napadima stradalo je najmanje pet osoba, dok ih je više od 30 povređeno.

Kako tvrde zvaničnici ove zemlje su korišćeni kamikaza dronovi, koji su stigli u Rusiju iz Irana.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da Rusi pokušavaju da unište Ukrajinu i zbrišu je sa lica zemlje.

Zašto je bombardovanje Lavova crveni alarm?

Naime, Lavov važi za jedan relativno miran grad, koji je od početka rata naselio veliki broj ukrajinskih građana iz ostalog dela zemlje.

Pročitajte još:

Grad, koji je predstavljao neku vrstu „sigurne luke“ granatiran je svega nekoliko puta od početka rata, početkom rata i to uglavnom kada bi Putin „imao nešto da poruči Zapadu“.

To je zbog, nalazi se na nekoliko sati vožnje od granici sa Poljskom, pa je „zveckanje oružjem“ u blizini granice idealno za uterivanje straha u kosti.

BONUS VIDEO Rusi preuzeli nuklearnu elektranu u Zaporožju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar