Foto:REUTERS/Alexander Ermochenko, INTS KALNINS; profimedia.rs

Kijev je jutros zasula kiša ruskih raketa. Vlasti glavnog grada da ih je bilo ukupno šest, a da se broj žrtava i povređenih još uvek utvrđuje. Navodno je meta bio sam centar grada, a savetnik Anton Geraščenko savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog tvrdi da je jedini cilj ovog napada zapravo atentat na ukrajinskog lidera raketa pala nedaleko od rezidencije.

Pričinjena je i ogromna materijalna šteta, a širom grada gore automobili.

Kako prenosi javni servis Ukrajine, veruje se da se jedna od eksplozija čula u blizini železničke stanice. U gradu i okolini je proglašena vazdušna uzbuna.

Drugi su objavili slike na društvenim mrežama navodno iz grada, a neki tvrde da su ukrajinske snage „oborile raketni napad“.

Gradonačelnik Kijeva Vitalji Kličko potvrdio je da su sve službe na terenu.

Sam Zelenski se do sada nije oglašavao o tvrdnjama da je bio meta napada, ali je poručio da je sada postalo očigledno da je ruski cilj uništenje njihove nacije. Smatra se da je ovaj potez odgovor Moskve na eksploziju koja se pre nekoliko dana dogodila na centralnom delu Krimskog mosta, koji ovo anektirano poluostrvo spaja sa Rusijom.

Time je direktno „udaren šamar“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a Rusi su za ovaj napad okrivili ukrajinsku stranu.

VIDEO Prvi snimci iz Kijeva: Najmanje 4 eksplozije od jutros, gust dim u centru grada