Veća grupa građana okupila se ispred bolnice kako bi dala podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi. Novo okupljanje zakazano za sredu veče.

Grupa građana koja je protestvovala ispred nikšićke Opšte bolnice nakon sat vremena završila je protest i zakazala novo okupljanje za sredu, u 18 časova, prenose Vijesti.

Na večerašnjem protestu došlo je i do incidenta kada je grupa okupljenih građana pokušala da uđe na Interno odeljenje Opšte bolnice u Nikšiću, u čemu su ih sprečili policija i obezbeđenje.

Veća grupa građana okupila se ispred bolnice kako bi dala podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi.

Građani su tražili da im se obrati direktorica bolnice Dušanka Milatović Perović i objasni šta se dogodilo.

Ona je izašla ali su je građani prekidali uzvicima „ostavke“ i „ubice“. Ispred Internog odeljenja razgovarale su direktorici i baka preminule bebe.

Građani su pitali Milatović Perović da li oseća moralnu obavezu da podnese ostavku kako zbog bebe, tako i zbog prethodnih slučajeva u toj ustanovi.

Građani su se okupili kako bi dali podršku roditeljima bebe koja je preksinoć preminula u toj ustanovi.

Majka preminule bebe, Darija Blagojević, kazala je prethodno da traže smjenu Milatović Perović, kao i istinu o smrti njihove bebe

„Tražim papire moje Iskre i da saznam ko je tog dana bio u smeni, kako su došli do diplome i šta je delegacija Ministarstva radila ovdje. Ovo nije prvi slučaj, ali nadam se da je moja Iskra poslednja“, rekla je Darija Blagojević.

U nedelju veče je u bolnici u Nikšiću preminula beba stara dva dana, a nadležne institucije ispituju slučaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar