Dušanka Milatović Perović Foto:Svetlana Mandić/Vijesti.me

Direktorka Opšte bolnice u Nikšiću, Dušanka Milatović Perović, kazala je da je sve u toj ustanovi duboko potresla smrt bebe, koja je preksinoć preminula, da saosećaju sa roditeljima i da će obdukcija pokazati uzrok smrti.

Ukoliko se desi da je uzrok ljudski faktor, poručila je da će odgovorni biti sankcionisani.

„Zvala sam profesora Šoća koji je radio obdukciju. Rekao mi je da će rezultati biti poznati za 15-20 dana i on te rezultate šalje Višem državnom tužilaštvu. Tad ćemo znati šta i kako dalje. Porodici izjavljujem saučešće. Žao mi je, ali ta naprasna smrt beba se dešava. Statistika pokazuje u svetu, četiri slučaja na deset hiljada. Kod nas u Nikšiću je bilo jednom ranije. Mislim da je bilo i u drugim ustanovama. Dešava se, nažalost, da i kući beba naprasno umre. Ukoliko obdukcija pokaže da ima bilo kakve greške u lečenju, naravno da će odgovorni snositi sankcije za to“, poručila je direktorica Opšte bolnice

.

U nedelju veče je u bolnici preminula beba stara dva dana, a nadležne institucije ispituju slučaj.

Tužilaštvo je zatražilo obdukciju i rezultati će biti poznati za dvadesetak dana.

Roditelji preminule bebe, Darija i Petar Blagojević, istakli su da je njihova beba rođena zdrava, kao i da sumnjaju da nadležni pokušavaju da zataškaju uzrok smrti. Oni su za danas, zajedno sa grupom građana, zakazali protest ispred Opšte bolnice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar