Zdravko Marić Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Zdravko Marić, jedan od najdugovečnijih ministara u kabinetu Andreja Plenkovića, na vlastiti zahtev odlazi iz vlade. O svemu je već obavestio premijera Andreja Plenkovića. Informacija bi trebala biti objavljena sutra nakon sastanka užeg kabineta vlade, javljaju zagrebački mediji. Razlozi odlaska još nisu poznati ni samim članovima Vlade.

Kako navodi Index.hr, informacija o njegovoj ostavci biće zvanično objavljena sutra nakon sednice vlade.

„Tačno je da se Zdravko Marić samoinicijativno povlači sa mesta potpredsednika Vlade i ministra finansija. O Marićevom odlasku premijer će sutra obavestiti članove kabineta.

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti raditi kao i do sada na rešavanju svih izazova s kojima se suočavamo u krizi, štiteći hrvatske građane i privredu.

Već sutra će premijer skupštinskoj većini predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra finansija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru tokom naredne sedmice“, rečeno je Indeksu u Vladi.

Marić je pre nekoliko nedelja obavestio premijera Andreja Plenkovića o svom odlasku, tako da to nije bila iznenadna odluka, a navodno mu nije rekao ni kuda ide nakon što je šest godina bio ministar finansija, a tri godine potpredsednik Vlade. Ono što se pouzdano zna, rekao je izvor iz HDZ-a za Jutarnji list, jeste da će kompletna mini rekonstrukcija sa smenom ministra nakon Marićevog odlaska biti gotova do 15. jula, kada počinje letnja pauza u Hrvatskom saboru.

Zdravko Marić postao je ministar finansija 2016. godine, a od 2019. bio je i potpredsednik Vlade Hrvatske.

Prethodno je od 2008. do 2012. godine bio državni sekretar u u Ministarstvu finansija.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar