Porodica Mardo Foto: Facebook

Milioner Aleks Mardok uživao je ugled eminentnog advokata, čije je ime bilo sinonim za pravednost. Međutim, sve se preko noći promenilo. Njegova reputacija je zauvek uništena, a on sada sedi na optuženičkoj klupi jer je na svirep način ubio suprugu Megi (52) i mlađeg sina Pola (22), juna 2021. godine - i to zbog toga što su hteli da obelodane njegovu ogromnu prevaru.

Tela članova njegove porodice pronađena su na njihovom lovačkom ranču. Megi je ubijena sa četiri metka iz jurišne puške. Njegov sin ubijen je metkom u glavu, koji je ispaljen iz neposredne blizine, piše Dejli Mejl.

Ubio ih je zbog toga što su hteli da stanu na put njegovim lažima kojima je obmanjivao sve.

Aleks Mardo Foto: Grace Beahm Alford/The Post And Courier via AP, Pool

Na kraju se, uprkos ubistvu to i desilo. Od tada je član jedne od najmoćnijih porodica Južne Karoline, dinastije u kojoj su Mardokov pradeda, deda i otac uzastopno bili glavni tužioci u regionu Loukantri od 1920. do 2006. godine doživeo vrtoglavi pad.

Sada redovno plače na suđenjima koja traju već mesec dana, pokušavajući da izazove empatiju onih koji će mu izreći konačnu presudu. Inače, optužen je za još dve smrti i brojne komplikovane finansijske malverzacije.

Aleks Mardo Foto: Grace Beahm Alford/The Post And Courier via AP, Pool

Juče je ponovo plakao, ovoga puta sa klupe za svedoke, pošto je ignorisao savet svojih advokata i svedočio.

„Nisam upucao ni svoju ženu ni sina. Nikada“, jecao je.

Međutim, priznao je da je lagao policiji da nije bio u blizini ranča u noći ubistava, okrivljujući svoju paranoju izazvanu drogom.

Aleks Mardo Foto: Jeff Blake/The State via AP, Pool

„Oh, kakvu sam zamršenu mrežu ispleo. . . Jednom kada sam rekao laž svojoj porodici, morao sam da nastavim da lažem“, rekao je citirajući ser Valtera Skota.

Odbrana ga je prikazala kao odanog oca i muža koji nikada ne bi ni sanjao da će iskasapiti svoje najmilije.

Foto:Handout / AFP / Profimedia

Sa druge strane, tužilaštvo tvrdi da je počinio ubistva da bi izbegao „finansijsku propast“ odvraćajući pažnju od dokaza da je prevario klijenata za više milona dolara.

Obe strane se, međutim, slažu da priča iza ubistava počinje dve godine ranije, u noći još jedne tragične smrti. U februaru.

Tada je Aleksov sin Pol Mardok, jedne noći sa petoro prijatelja izveo porodični ribarski čamac dug pet metara na kratko krstarenje obalom Južne Karoline. Svi su bili pod uticajem alkohola.

Foto: Andrew J. Whitaker/The Post And Courier via AP, Pool

Dok su se vraćali kući u ranim jutarnjim satima po gustoj magli, plovilo je udarilo u šipove mosta pre nego što je naletelo na obalu. Troje putnika palo je u ledenu vodu. Samo su dvoje je izronilo.

Jedno od žensko telo pronađeno je nedelju dana kasnije u obližnjoj močvari.

Pol Mardok je potom u medijima predstavljen kao agresivan pijanac i navodno je upravljao čamcem kada se dogodila tragedija.

Tada je njegova moćna porodica pokušala da izvrši pritisak na preživele. Cilj im je bio da kažu da Pol nije bio na „čelu“ čamca.

Iako taj slučaj nikada nije došao na sud – što je ilustracija, uticaja ove porodice – najbliži stradalog su podneli tužbu protiv Mardokovih.

Samo nekoliko dana pre nego što su Murdokova žena i sin ubijeni, zakazano je sledeće ročište za ovaj slučaj.

Advokat koji je pokrenuo građansku tužbu je izričito tražio od Megi i Pola da svedoče o navodnim pijankama na njihovom lovačkom imanju, poznatom kao Mozel, na kojima su se navodno redovno opijali maloletnici.

Tužioci veruju da ih je Aleks ubio ne samo da bi pobio ovaj postupak, već i da bi skrenuo pažnju sa sebe sugerišući da su Mardokovi bili na meti ljudi koji su želeli da osvete smrt devojke koja je stradala pri padu čamca.

Zaista, na njegovom suđenju su prošle nedelje prikazani video dokazi sa kamera policajaca koji su prisustvovali mestu ubistva. Prikazao je očigledno izbezumljenog Aleksa Mardua koji govori o mogućem motivu.

„Ovo je duga priča. Moj sin je bio u olupini čamca. . . meseci unazad. Dobijao je pretnje. Većina toga su bile benigne stvari. Nismo to shvatili ozbiljno“, rekao je tada.

Pročitajte još:

Zatim je navodno je potom pokušao da lažira atentat na njega. Tri meseca nakon dvostrukog ubistva, pozvao je policiju da mu je rekao da je stranac prišao iz zasede dok je menjao gumu pored puta – i da mu je napadač pucao u glavu. Medicinski izveštaji su pokazali da je Aleksa zaista pogodio metak, ali kako se kasnije umešani čovek je sve dogovorio sa Mardokom.

Na nesreću po Mardoka, prolaznik je video „pucnjavu“ i rekao policiji da je to bilo toliko neubedljivo da su svi prisutni mislili da je u pitanju „nameštaljka“.

BONUS VIDEO Masovna pucnjava n Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar