Podmornica nestala u Atlantiku Foto: Tanjug/OceanGate Expeditions via AP, File

Američka obalska straža saopštila je da je plovilo na daljinsko upravljanje (ROV) otkrilo "polje krhotina" u blizini olupine "Titanika", odnosno u oblasti pretrage za nestalom podmornicom "Titan".

Stručnjaci u okviru ujedinjene komande procenjuju informacije, navela je obalska straža u tvitu.

Za kasnije u toku večeri po evropskom vremenu najavljena je preskonferencija na kojoj će biti objavljeno više podataka.

Nije jasno da li su krhotine povezane sa podmornicom za kojom se traga, navodi CNN.

Američka obalska straža u koordinaciji sa drugim agencijama, uključujući američku mornaricu i kanadsku obalsku stražu, radi danonoćno na pokušaju da pronađe nestalu podmornicu sa pet ljudi u njoj, ali do sada napori u potrazi nisu dali rezultate. Plovila i specijalna oprema iz Velike Britanije, Kanade i Francuske poslata su kao pomoć u potrazi.

Na snimku „Marin Traffic“ vidi se i koje su to oblasti koje specijalna plovila pretražuju u porazi za podmornicom “Titan“ koja je nestala u severnom Atlantiku dok je prevozila pet osoba do olupine “Titanika“.

Nekoliko puta tokom prethodnih 48 sati zabeleženi su podvodni zvukovi uz području pretrage, ali nije jasno šta oni predstavljaju.

Okeanograf Donald Marfi rekao je da je oblast u severnom Atlantiku, u kojoj je nestala podmornica u nedelju, podložna magli i olujnim uslovima, zbog čega je to izuzetno izazovno okruženje za sprovođenje misije potrage i spasavanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar