.

Bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom je sinoć poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu kod Mostara, a trogodišnjoj kćerki koja je bila s njima u automobilu lekari se bore za život.

Informaciju o smrti porodice Krstić uz izraze tuge je objavila „Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina“ čija je članica bila supruga i majka porodice.

„S neizmernom tugom i boli javljamo da je tragično preminula naša članica Marijana Krstić zajedno sa svojim suprugom i sinom. Marijana je bila dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a BiH TO Ortiješ i ostavila neizbrisiv trag u svome radu i djelovanju. Porodici izražavamo iskreno saučešće. Počivali u miru Božjem“, stoji u objavi zajednice žena Kraljica Katarina.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su žrtve utrkivanja i nesavesne vožnje druga dva automobila na putu, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnom putu M-17 u mestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala. Četiri osobe su smrtno stradale, a još četiri osobe su teško povređene.

Poginuli su članovi porodice Krstić iz Mostara B. K. (35), M.K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic. S njima je u vozilu bila i trogodišnja kćerka G.K. koja je noćas hitno operisana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je u Odelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje (JIL).

Poginuo je i vozač iz vozila „BMW X5“ M.P. iz Čitluka dok su teške telesne povrede zadobili putnici iz vozila „BMW“ L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vreme na ovoj deonici bio potpuno obustavljen.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)