Harkov napad Foto:Tanjug/AP Photo/George Ivanchenko

Na liniji fronta u Harkovskoj oblasti situacija se pogoršala i trenutno se nastavljaju borbe u pograničnim oblastima duž granice sa Ruskom Federacijom, izjavio je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

On je primetio da je generalno situacija na frontu i dalje zaoštrena, prenosi agencija Interfaks.

„Neprijatelj aktivno napada naše jedinice u nekoliko pravaca sa ciljem da napreduje dublje u teritoriju“ Ukrajinu, napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Oleksandr Sirski Foto:EPA-EFE/VITALII NOSACH

On je ukazao da jedinice Oružanih snaga Ukrajine vode teške odbrambene borbe i da su pokušaji ruskih snaga da probiju ukrajinsku odbranu zaustavljeni. Sirski je istakao da ukrajinske snage „čine sve da zadrže odbrambene linije i svoje položaje i nanesu poraz neprijatelju“. On je rekao da se aktivne borbe nastavljaju na Kupjanskom, Severskom, Limanskom, Pokrovskom pravcu, a situacija se veoma dinamično menja.

„U nekim oblastima neprijatelj ima delimičan uspeh, u drugim naše odbrambene snage istiskuju neprijatelja i poboljšavaju svoju taktičku poziciju“, rekao je Sirski.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je potvrdio da u pravcu Kramatorska neprijatelj ne odustaje od pokušaja da zauzme grad Časov Jar i nastavlja ofanzivne operacije istočno od tog mesta.

„Uprkos teškoj situaciji na frontu, jedinice se rotiraju radi odmora vojnog osoblja i vraćanja borbene efikasnosti naših jedinica“, zaključio je Sirski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare