Foto: Ben Birchall / AFP / Profimedia, Joseph Prezioso / AFP / Profimedia, ANDREW COWIE / AFP / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je posle višenedeljnih nagađanja Bakingemska palata objavila da će princ Hari prisustvovati ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa, čini se da je veću pažnju privukla izjava da njegova supruga Megan neće prisustvovati istorijskom događaju. Analitičari ocenjuju da Megan nije ni želela da dođe na krunisanje, a da je Hari odugovlačio sa objavom oko dolaska, jer je pregovarao oko bezbednosnih aranžmana i prijema kod porodice.

Prema zvaničnoj objavi, Megan će ostati u Kaliforniji sa jednogodišnjom Lilibet i Arčijem, čiji četvrti rođendan pada na dan kada i ceremonija, 6. maja.

Mnogi analitičari su pozdravili tu odluku, jer „deca treba uvek da budu na prvom mestu“.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ipak, mediji i dalje podsećaju javnost na višemesečne tenzije koje vladaju između para i kraljevske porodice, prvenstveno zbog objavljivanja spornih memoara „Spare“, princa Harija.

Mediji su izvestili i to da Megan svoju budućnost vidi u Sjedinjenim Američkim Državama, pa ne namerava da u skorije vreme poseti Veliku Britaniju.

Megan Markl i princ Hari Foto: Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Urednik Dejli Mejla Ričard Iden ocenio je da je Megan trenutno „potpuno otuđena“ od kraljevske porodice i da im neće nedostajati na krunisanju.

Njena odluka je pokazatelj da je malo verovatno da će i u budućnosti prisustvovati nekom bitnom kraljevskom događaju, kazao je on.

Koliko je poznato, Megan je poslednji put bila u Velikoj Britaniji prošle godine na sahrani kraljice Elizabete II.

Problem oko plana sedenja

Dejli Mejl piše da je Hari imao bezbroj pitanja vezanih za plan sedenja u opatiji tokom ceremonije, jer nije želeo da se ponovi epizoda sa obeležavanja platinastog jubileja kraljice Elizabete II, kada zajedno sa Megan nije sedeo pored ostalih članova kraljevske porodice, već u drugom redu, pored princeza Beatris i Evgenije.

Takođe, na kraljičinoj sahrani, Hari i Megan su bili „stisnuti u ćošak“ na kraju drugog reda.

Pročitajte još:

Svi ti događaji desili su se godinu dana od eksplozivnog intervjua sa Oprom Vinfri u kojem je par izneo brojne „škakljive“ detalje o kraljevskoj porodici.

Otkriveno je da krunisanju neće prisustvovati ni vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson, već samo njen bivši suprug, princ Endru, kao i njihove ćerke, princeze Beatris i Evgenija.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar