Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Deca vojvode i vojvotkinje od Saseksa zvanično su imenovana kao princ i princeza na službenoj veb stranici kraljevske porodice.

Ova informacija dolazi samo dan nakon što su princ Hari i Megan Markl objavili da je njihova ćerka Lilibet krštena i prvi put su koristili titulu princeze.

Arči (3) i Lilibet (1) imenovani su kao princ i princeza od Saseksa na stranici o nasleđivanju u kraljevskoj porodici. Oni su šesti i sedmi u redu za tron.

Deca princa Harija nisu bila princ i princeza po rođenju, jer nisu bili unuci monarha, ali su pravo na ove titule stekli kada je kralj Čarles stupio na tron.

Portparol princa Harija i Megan je rekao: „Titule dece su pravo po rođenju otkako je njihov deda postao monarh. Ova stvar je još pre nekog vremena rešena u saradnji sa Bakingemskom palatom.“

Ovo dolazi nakon što je par objavio da je Lilibet, koja je rođena u junu 2021., krštena u njihovoj kući u Kaliforniji. Prečasni John Harvey Taylor, biskup Los Angelesa, krstio je Lilibet prošlog petka.

Princ Hari i Megan preselili su se u Sjedinjene Države nakon što su 2020. godine napustili kraljevsku porodicu, piše BBC.

***

BONUS VIDEO: Incident u Britaniji: Muškarac gađao jajima kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar