Klarisa Vord
Klarisa Vord Foto:Tanjug/Brent Swails/CNN via AP

Nagrađivana reporterka CNN-a Klarisa Vord napustila je Avganistan nakon što je danima sa ulica Kabula izveštavala o talibanskom preuzimanju vlasti u toj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

Vord je na Tviteru oko 4.25 ujutro u subotu objavila da je sletela u Dohu sa svojim timom i oko 300 izbeglica iz Avganistana, prenosi N1.

„Veliko hvala svima na brizi i podršci, američkom ratnom vazduhoplovstvu koje nas je prevezlo i Kataru koji nas je primio. Mi smo jedni od srećnijih“, napisala je Vord na Tviteru.

Vord je izveštavala o talibanima i imala je više napetih situacija sa članovima te grupe u Kabulu, podseća The Hill. Jedan borac iz redova talibana zamalo je udario njenog producenta kundakom ove nedelje.

„Ljudi su govorili ‘ova žena je neustrašiva’, ali stvarno nisam. Veoma sam strašljiva i ne volim da budem tamo gde lete meci… Trznem se svaki put kad čujem pucanj. Mrzim pucnjavu kao i svako“, rekla je Vord u ranijem intervjuu za The Hill.

Njeno prisustvo u Kabulu u danima nakon što su talibani preuzeli kontrolu bilo je zapaženo zato što je žena i novinarka, a talibani su u prošlosti napadali i jedne i druge.

Mnogi novinari napustili su zemlju ranije ove sedmice, dok se na aerodromu u Kabulu nastavlja evakuacija hiljada stranaca i Avganistanaca koji su sarađivali sa međunarodnim faktorom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar