Foto:profimedia; epa/efe

Ilon Mask, američki milijarder, pretekao je Džefa Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu. Izvršni direktor kompanije „Tesla“ i „Spejs Iks“ sada ima bogatstvo koliko i Bil Gejts i Voren Bafet zajedno.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Mask je „težak“ čak 236 milijardi dolara. „Forbsova“ procena je nešto manja – 214,8 milijardi, ali na obe liste je na prvom mestu. Osnivač „Amazona“ Džef Bezos, dosadašnji broj jedan sada je na drugoj poziciji sa 197 milijardi prema „Blumbergu“, odnosno 197,8 milijardi prema „Forbsu“.

Mask je postao najbogatiji čovek na svetu nakon što su deonice njegove kompanije „Spejs Iks“ porasle za 33 odsto, nakon čega je vrednost kompanije procenjena na 100,3 miiljarde dolara. U februaru je procena za „Spejs Iks“ iznosila 74 milijarde dolara. Skokom vrednosti deonica Maskova kompanija postala je druga najvrednija na svetu.

Foto:Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Gledajući procene „Blumberga“, Maskovo bogatstvo sada je veće bogatstva nekada dva najbogatija čoveka na svetu – Bila Gejtsa i Vorena Bafeta. Gejtsova imperija vredi 130 milijardi, a Bafetova 103. Zajedno imaju 233 milijarde, odnosno tri milijade manje od Maska.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs, Shutterstock

Američki „CNBC“ ističe da bi Gejts i Bafet bili znatno bliži Masku na listu milijardera, ali su dobar deo svog bogatstva dali u humanitarne svrhe. Mask je često kritikovan u javnosti jer se uprkos bogatstvu koje poseduje nije previše isticao izdvajanjima u humanitarne svrhe.

On tvrdi da „više voli anonimno da poklanja novac“, a ranije ove godine obavezao se da će dati 150 miliona dolara, uključujući nagradu od 100 miliona dolara, na takmičenje za uklanjanje ugljenika.

Bezos šeta sa devojkom po Njujorku

Foto:Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čini se da Džef Bezos ne haje mnogo što više nije najbogatiji čovek na svetu. Tokom vikenda asnimljen je kako šeta po Njujorku sa svojom devojkom Loren Sančez. Bezos je bio veoma dobro raspoložen, kao i Loren koja nije skidala osmeh sa lica. Par je, kako navode američki mediji, bio na večeri sa Loreninim bivšim partnerom Tonijem Sančezom.

Bezos i bivša voditeljka u vezi su već dve i po godine. Njihova afera počela je dok je Bezos bio u braku sa Mekenzi Skot. Nakon medijskog skandala, Bezos se razveo od bivše supruge 2019. godine.

Džef Bezos
Ilon Maks i Džef Bezos Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS/EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN

Udala se ćerka Bila Gejsa

Dženifer Gejts, ćerka Bila Gejtsa, udala se Najela Nasara (30) u subotu. Luksuzna svadba, za koju se šuška da je budžet bio dva miliona dolara, priređena je na imanju Vestčester u državi Njujork. Mlada je nosila venčanicu dizajnerke Vere Vang, a na svadbi je bilo oko 300 gostiju.

Ovo je zapravo bilo drugo venčanje poznatog para, pošto su se prethodno venčali na tajnoj muslimanskoj ceremoniji u petak u bašti imanja u Severnom Harlemu u Njujorku.

Mlada je nakon venčanja u subotu zaplesala sa ocem Bilom uz pesme Eltona Džona. Mladoženja Nasar je rođen u Čikagu u porodici milionera. Sa Dženifer se zabavlja od 2017. godine, a spojila ih je zajednička ljubav prema konjičkom sportu.

Foto: GLH / NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

BONUS VIDEO: Snimak letenja Džefa Bezosa i njegove ekipe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar