Foto: Tanjug/Dave Higgens/PA via AP

Britanska policija ispitivala je osumnjičenog u Notingemu, tražeći motiv trostrukog ubistva nožem i gaženja automobilom, prilikom kojeg je jedna osoba teško povređena.

Dvoje 19-godišnjaka, student i studentkinja pronađeni su mrtvi na ulici u središtu grada s ubodnim ranama nakon što je policiji javljeno za slučaj oko 4 sata ujutro u utorak.

Treći muškarac, 65-godišnji školski domar, takođe je pronađen mrtav s ranama od noža na putu udaljenom oko 3.2 kilometra.

Kombi, ukraden od domara, potom je udario u troje ljudi, pri čemu je jedna osoba teško povređena i nalazi se u bolnici, prenosi Index.hr.

Nakon što je vozilo zaustavljeno, policija je uz pomoć pištolja za omamljivanje uhapsila 31-godišnjaka. Niko drugi nije osumnjičen za napade.

Pokušao provaliti u dom za starije i nemoćne

Policija je objavila kako je istragom otkriveno da je muškarac koji odgovara opisu takođe pokušao provaliti u dom za starije i nemoćne nakon što je napao studente.

Službenici za borbu protiv terorizma pomažu u istrazi, ali zapovednica policije Kejt Mejnel rekla je kako se ne zna motiv napada.

PROČITAJTE JOŠ:

„To ne znači da se trenutno tretira kao teroristički napad“, rekla je ministarka unutarnjih poslova Suela Braverman u britanskom parlamentu.

BBC je izvestio kako se veruje da je osumnjičeni migrant zapadnoafričkog porekla sa istorijom mentalnih problema.

Incident je šokirao grad, posebno studentsku zajednicu.

U Notingemu se nalaze dva univerziteta sa više od 50 hiljada studenata.

Studenti Univerziteta u Notingemu napadnuti su dok su se vraćali kući sa zabave nakon ispita, izvestio je Tajms.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar