Foto: MEGA / The Mega Agency / Brian Flannery, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Osuđeni pedofil Džefri Epstajn imao je devojku koja ga je često posećivala u zatvoru, a ona je i poslednja osoba koja je sa njim razgovarala pre smrti, otkrili su britanski mediji. U pitanju je Karina Šulijak, stomatološkinja iz Belorusije - devojka koja je volela jednog od najomraženijih ljudi u Americi.

Karina Šulijak je prvi put identifikovana u martu 2020. kao žena sa kojom je finansijer poslednji put razgovarao telefonom iza rešetaka, dan pre nego što je pronađen obešen u svojoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine.

Ztvorski zapisi do kojih je došao Dejli mejl sada otkrivaju da je 11 dana ranije, Šulijak, rodom iz Belorusije za koju se veruje da je u tridesetim godinama, otišla da vidi pokojnog Epstajna u sumornom popravnom centru Metropoliten na Menhetnu dok je čekao suđenje po optužbama za trgovinu ljudima.

Epstajnova naklonost prema toj mnogo mlađoj ženi bila je takva da je u noći pre smrti čak naredio svojim advokatima da odu kako bi mogao da razgovara sa njom telefonom, rekao je insajder britanskih medija.

Foto: Palm Beach Post / Zuma Press / Profimedia

Zatvorski zapisi o Epstajnovom samoubistvu objavljeni su kao deo zahteva FOIA i sastoje se od više od 4.000 stranica izveštaja, mejlova i drugog materijala koji se odnosi na njegovo vreme u istražnom pritvoru.

Dnevnici posetilaca pokazuju da je Karina Šulijak posetila Epstajna 30. jula u 17:15 – dok su svi ostali posetioci bili advokati. Epstajnovo ime je napisano u dnevniku samo kao Džefri.

Deset dana kasnije, Epstajn je završavao svoje aktivnosti i sastajao se sa svojim advokatima pre poslednjeg telefonskog poziva.

Među Epstajnovim pozivima te noći bio je i jedan Karinin, čiji sadržaj nikada nije objavljen.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Raniji izveštaji su navodili da je Šulijak bila u Belorusiji u to vreme i da Epstajn nije rekao ništa što bi izazvalo zabrinutost kod nje.

„Kada je spustila slušalicu, nije imala utisak da Epstajn ima namere da oduzme sebi život“, rekao je tada izvor.

Uprkos tome, tužilac iz Južnog okruga Njujorka pregledao je snimak razgovora da vidi da li tu nešto što su propustili. Sledećeg dana, 10. avgusta, zatvorski čuvari su pronašli Epstajna obešenog u ćeliji.

Medicinski istražitelj je presudio da je Epstajn izvršio samoubistvo, a to je navodno slomilo Karinu.

Džefri Epstajn Foto: TNS / ddp USA / Profimedia

Nije jasno kako je Epstajn upoznao Šulijak, ali se veruje da je ona iz Minska stigla u Ameriku 2009. godine  i udala se za Epstajnovu saradnicu kako bi dobila američke papire.

Navodi se i da je Epstajn platio skupo lečenje Karinine majke i da je možda pomogao u finansiranju luksuzne kuće u kojoj žive njeni roditelji u Minsku. Čini se da je njeno studiranje na Univerzitetu Kolumbija verovatno platio Epstajn.

Foto: Brian Flannery, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Fotografije koje je ranije dobio Dejli mejl pokazuju da Šulijak napušta Epstajnovu njujoršku vilu vrednu 75 miliona dolara u januaru 2015. u beloj jakni, farmerkama, šalu i sa dizajnerskom torbicom.

Na drugom setu fotografija iz juna 2016. viđena je kako dolazi i odlazi sa imanja sa nekim od Epstajnovog užeg kruga, uključujući njegovu saradnicu Suzan Hamblin.

PROČITAJTE JOŠ:

Epstajn je promenio testament dva dana pre smrti, ali je nejasno da li je Karina išta dobila. Međutim, dugo se pričalo da su njegovi bliski saradnici od njega primili značajne isplate.

Tokom suđenja njegovoj bivšoj ‘madam’ Gislejn Maksvel 2021. godine, sud je naveo da joj je Epstajn platio najmanje 30,7 miliona dolara dok su bili zajedno.

U bizarnom obrtu, otkriveno je da je Šulijak registrovani stomatolog na Floridi, u Kaliforniji i na Devičanskim ostrvima.

Takođe je navedena kao stomatolog sa sopstvenom ordinacijom na Devičanskim ostrvima, a navedena adresa je povezana sa Epstajnom.

Šulijak je bila u svom privatnom avionu kada se vratila na aerodrom Teterboro iz Pariza u julu 2019. kada je Epstajna uhapsio FBI.

Epstajn je naveden kao jedan od njenih saradnika u javnim evidencijama. Šulijak ima nekoliko članova porodice koji žive u SAD.

BONUS VIDEO: Tramp je prvi američki predsednik koji se našao pred krivičnim sudom, ali jedan je i osuđen