Kejt Midlton Foto:Tanjug/Angela Weiss/Pool Photo via AP

Princeza od Velsa Kejt Midlton nalazi se od prekjuče u londonskoj bolnici gde je morala da bude podvrgnuta operaciji abdomena. Kensingtonska palata je saopštila da je hiruški zahvat uspešno protekao i da će princeza u bolnici ostati između 10 i 14 dana.

Kako piše Dejli mejl, Kejt Midlton se dobro oseća nakon operacije i oporavak dobro teče.

Palata ne želi da otkrije bilo kakve detalje u vezi sa operacijom, ali poznato je da je i princ Vilijam uzeo odsustvo kako bi se brinuo o svojoj ženi i posvetio deci.

Vilijam i Kejt, 10 godina braka
Foto: TANJUG/Chris Floyd/Camera Press/PA via AP

„Ovo bi moglo da bude nešto što ju je mučilo ceo život i što nije stigla na vreme da reši ili je u pitanju problem koji je nedavno nastao“, smatra doktorka Zoi Vilijams.

Očekuje se da će se Kejt na svoje kraljevske dužnosti vratiti nakon Uskrsa.

Gotovo u isto vreme kada je javnost saznala za princezu, kralj Čarls je objavio da će morati da ode u bolnicu zbog uvećane prostate.

kejt midlton
Catherine Middleton Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U saopštenju koje je objavila palata, navedeno je: „Zajedno sa hiljadama muškaraca svake godine, Kralj je tražio lečenje zbog uvećane prostate. Sledeće nedelje kralj će otići u bolnicu na korektivni postupak. Kraljevi javni angažmani biće na kratak period odloženi“.

Vilijams je istakla kako je najvažnije da Kejt ima dovoljno vremena za oporavak i da period njenog oporovka ne bude previše stresan za nju i njenu porodicu.

Foto: Murray Sanders / dmg media / Profimedia

Oglasila se i doktorka Debora Li koja je rekla kako posle operacije abdomena većina pacijenata ostaje u bolnici četiri do sedam dana. Nakon laparoskopske operacije to se smanjuje na dva do četiri dana.

„Sve zavisi od toga šta je tačno urađeno. Ako pacijent mora da bude na intenzivnoj nezi, verovatno će boravak u bolnici biti znatno duži. Može da prođe dva meseca ili duže da se pacijent nakon toga oseća prijatno i da može da se normalno kreće“, rekla je ona.

U bolnici se služi meni koji pacijenti biraju za sebe. Ugostiteljski tim sarađuje sa dijetetičarima kako bi se osmislio idealan meni za pacijenta.

Foto: Victoria Jones-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svaka soba ima svoje kupatilo, klima uređaj, televizor i telefon.

Posete su dozvoljene do 21.30 časova, ali deci nije dozvoljena poseta pacijentu.

Jedan pacijent koji nije želeo da otkrije svoj identitet rekao je za Miror da je klinika zapanjujuća i da izgleda kao najluksuzniji hotel u centru Londona.

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom
Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ni Vilijam ni Kejt narednih meseci neće putovati u inostranstvo. Upitna je i njihova poseta Rimu, koja je bila planirana za proleće.

Po svemu sudeći, princeza će verovatno propustiti i dugogodišnju tradiciju u martu, kada se dele deteline irskoj gardi povodom Dana Svetog Patrika.

Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Roditelji Kejt Midlton Kerol i Majkl Mildton kao i sestra Pipa i brat Džejms Mildton spremni su da se okupe i da pomognu tokom njenog oporavka u domu u Vindzoru. Princ Vilijam odložio je sve službene dužnosti i brinuće o deci.

Kejt Midlton je devetog januara napunila 42 godine što je dvor obeležio zvaničnom čestitkom na mrežama. Princeza je inače dobrog zdravlja, ali je 2012. bila primljena u bolnicu dok je bila trudna zbog hiperemeze gravidarum, teške jutarnje mučnine. Taj problem mučio ju je i u drugoj i trećoj trudnoći.

Pročitajte još...

Kejt je kao i ostali članovi porodice, imala turbulentnih poslednjih nekoliko godina, kraljica Elizabeta II umrla je 2022. Nakon toga ona se prilagođavala novoj tituli. Na sve su se nadovezali i brojni skandali između dinastije i Megan Markl i princa Harija.

Londonska klinika u kojoj je princeza smeštena najveća je privatna bolnica u Velikoj Britaniji.

Klinika je prvi put otvorila svoja vrata 1932. godine, a njeni pacijenti bili su princ Filip, princeza Margaret, glumica Elizabet Tejlor i predsednik Džon Kenedi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare