Nova drama na dvoru: Kralj Čarls III odbio da plati paprene troškove ovog člana porodice - nije Hari

Rezidencija britanskog kralja Čarlsa III traži novog telefonskog operatera.

Kako piše Daily Mail, njegov posao je da odgovori na 4.000 telefonskih poziva nedeljno, što bi bilo oko 208.000 poziva godišnje.

Bakingemska palata je u saopštenju navela i da operater u palati mora da radi 38 sati nedeljno, a plata bi mu bila 26.000 funti godišnje, što je oko 30.000 evra. Ovo je, prema pisanju pomenutog medija, 9.000 funti više od prosečne minimalne zarade u Velikoj Britaniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Godišnji odmor traje od 25 do 30 dana plaćenog odsustva, a navedeno je i da raditi za kraljevski dom znači „biti u srcu organizacije“ i da zaposleni treba da „bude ponosan na to što je deo tima posvećenog kralju“.

Uz to, zaposleni „ima pristup aktivnom penzionom sistemu, dobrom zdravstvenom osiguranju i ima popust od 20 odsto u buticima Royal Collection Trust-a“.

Kako podseća pomenuti medij, isti oglas prethodno je raspisan 2016. godine, kada je na tronu bila kraljica Elizabeta Druga, a tada je plata iznosila 23.000 funti, ali je broj telefonskih poziva na koje je operater morao da odgovara bio čak 7.000 nedeljno, odnosno 364.000 godišnje.

Do smanjenja telefonskih poziva došlo je zbog povećanog proja imejlova. Bakingemska palata zapošljava ukupno 1.200 ljudi.

BONUS VIDEO: „Posetili ste nas kao princ, vraćate se kao kralj“: Crveni tepih za Čarlsa u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar