Kemal Kilicdaroglu, Izbori u Turskoj Foto:Tanjug/AP Photo

Opozicioni kandidat Kemal Kılıčdaroglu rekao je da se tabor predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana stalno protivi rezultatima iz određenih glasačkih kutija, prenosi Al Džazira. Istakao je da zahtevaju ponovno brojanje glasova i odlažu rezultate u opozicionim uporišta, uključujući Ankaru i Istanbul, prenosi CNN.

„Postoje glasačke kutije na koje je prigovor uložen šest puta, 11 puta“, rekao je Kiličdaroglu, prenosi Al Džazira. „Blokirate volju Turske“.

On je dodao: „Ne možete sprečiti ono što će se desiti prigovorima. Nećemo dozvoliti svršen čin“, prenosi Gardijan.

Kılıčdaroglu je takođe pozvao Erdogana da zaustavi „upravljanje percepcijom“ i zatražio od nacionalnog izbornog odbora da se ponaša odgovorno.

Izbori u Turskoj Foto:EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Kılıčdaroglu je nastavio: „Ne blokirajte volju ove nacije. Pozivam naše demokratske radnike na terenu. Nikada ne napuštajte glasačke kutije i biračke odbore. Tu smo dok se svaki glas ne prebroji.”

On kaže da je bilo više prigovora na 300 glasačkih kutija u Ankari i 783 u Istanbulu.

Gradonačelnik Ankare, visoki član opozicione CHP stranke Kemala Kiličdaroglua, rekao je da očekuje da će njegov kandidat završiti ispred predsednika Erdogana, prenosi Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ostalo je još malo vremena da dobijemo sve rezultate“, rekao je Mansur Javas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istanbulu sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom.

„Kada ih vidimo, videćemo našeg lidera Kemala Kılıčdaroglua kako završava ovo kolo kao predvodnik. Ali Iavas je rekao da sada postoji „velika mogućnost“ da trka ide u drugi krug.

Kemal Kilicdaroglu, Izbori u Turskoj Foto:Tanjug/AP Photo

U međuvremenu, biračko veće, koje će objaviti konačan rezultat, saopštilo je da je u njegov sistem uneto ukupno 69 odsto glasova – u zemlji i inostranstvu.

BONUS VIDEO: Turska bira šefa države – Erdogan ili Kiličdaroglu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar