Redžep Tajip Erdogan Foto:Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je gledao rezultate izbora u Istanbulu, napustio je svoju kuću u gradu, mašući gomili koja ga je čekala.

Seo je u svoj auto i krenuo u Ankaru, glavni grad Turske odakle upravlja državom.

Erdogan je registrovan za glasanje u Istanbulu, tako da uvek glasa u gradu, prenosi BBC.

Tamo gleda rezultate izbora nekoliko sati, a onda kasnije u toku noći odlazi u Ankaru da se sastane sa visokim zvaničnicima svoje stranke.

Zatim drži govor iz štaba Partije pravde i razvoja (AK Partije) u slučaju pobede.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ali Unal

Mračno raspoloženje u sedištu Erdoganove partije

Muzika je naglo stala na mitingu ispred sedišta Partije pravde i razvoja (AK Partija) u Istanbulu u nedelju uveče, čim je broj glasova predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pao ispod praga od 50 odsto koji je potreban da bi se izbegao drugi krug, prenosi CNN.

Pristalice AK Partije pokazivale su na ekran na kojem su bili prikazani preliminarni rezultati koje je objavila državna novinska agencija Anadolija. Tiha tišina je zavladala masom koja je samo nekoliko sati ranije likovala zbog ranih izveštaja koji su pokazali da Erdogan dobro vodi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nismo navikli na ovo. Navikli smo da pobeđujemo u prvom krugu“, rekao je Umran Ozdvmie, 38-godišnjak koji radi u službama za čišćenje. „Sutra ujutro kada se probudim želim da vidim kako nas Erdogan još uvek vodi.

I dalje je raspoloženje bilo prkosno.

„Vratićemo se sa još više snage u drugom krugu“, rekao je Nurai Ekici, 31-godišnji učitelj. „Nikada ga nećemo napustiti“.

Drugi muškarac, Ismail Boiaci (53) rekao je: „Naše raspoloženje se možda promenilo, ali Erdoganovo vođstvo se neće promeniti. Nastavićemo da stojimo uspravno“.

BONUS VIDEO: Turska bira šefa države – Erdogan ili Kiličdaroglu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar