Foto: Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Izraelski talac Roni Kriboj (25), koji ima i rusko državljanstvo i koji je oslobođen u okviru privremenog primirja u ratu Izraela i Hamasa, prethodno je nakratko pobegao od te terorističke grupe nakon što se u izraelskom bombardovanju srušila zgrada u kojoj su ga držali, rekli su njegovi rođaci.

Kriboj je bio na spisku talaca koji su oslobođeni u nedelju, zajedno sa 13 žena i dece, preneo je Rojters. Hamas je saopštio, pozivajući se na Kribojevo dvojno rusko državljanstvo, da je on oslobođen da bi se pokazalo poštovanje prema Rusiji, koja je, kako se navodi, jedina svetska sila.

Članovi porodice su rekli da je Kriboj nestao dok je radio na muzičkom festivalu u južnom Izraelu 7. oktobra kada su ga oteli pripadnici Hamasa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Izraelske vlasti su nedelju dana kasnije utvrdile da se među oko 240 talaca nalazi i Kriboj. Njegova tetka Jelena Magid rekla je u intervjuu za izraelski radio Kan da je Kriboj ispričao da su ga teroristi držali u zgradi koju je nešto kasnije bombardovao Izrael i da je on tada zadobio lakše povrede glave i da je zatim uspeo da pobegne i da se krije četiri dana.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pokušao je da dođe do granice, rekal je Magid, navodeći da su ga na kraju uhvatili Palestinci u Gazi i vratili ga Hamasu.
Kribojev rođak Aleks Magid dao je sličnu izjavu danas za Izraelski vojni radio, dodajući da je u izraelskom bombardovanju zgrade u kojoj je bio Kriboj poginulo nekoliko palestinskih naoružanih napadača.

Još šest talaca u Gazi ima rusko državljanstvo, prema podacima izraelske vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar