Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Sirijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u izraelskom napadu na zgradu službe bezbednosti na periferiji Damaska povređeno osam sirijskih vojnika.

U saopštenju je navedeno da su izraelske snage napad izvršile sa „okupirane Golanske visoravni na cilj u blizini glavnog grada Damaska i da je pričinjena materijalna šteta“, prenela je državna agencija SANA.

dronovi iznad Tel Aviva Foto: Tomer Neuberg/JINI / Xinhua News / Profimedia

Prethodno je neimenovani izvor iz bezbednosnih krugova potvrdio za Rojters da je u izraelskom napadu pogođena zgrada u kojoj deluju sirijske bezbednosne snage. Na molbu da prokometariše ove tvrdnje, izraelska vojska je odgovorila da ne komentariše izveštaje stranih medija, prenosi Rojters.

POGLEDAJTE JOŠ:

Agencija navodi da Izrael već godinama napada ciljeve u Siriji koji su povezani sa Iranom, a da je od 7. oktobra i izbijanja rata u Pojasu Gaze pojačao svoju vazdušnu kampanju u toj ratom razorenoj zemlji. Rat u Pojasu Gaze je dodatno eskalirao i izraelske napade na položaje libanske, pro-iranske milatantne grupe Hezbolah preko južne granice Libana.

Neimenovani bezbednosni izvor Rojtersa je rekao da se lokacija koja je juče pogođena u Siriji nalazi južno od svetilišta Saijed Zeinab, gde su utvrđeni položaji Hezbolaha i iranskih snaga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare