Foto: Nova.rs

Pred kraj izborne kampanje u Banjaluci privođenje članova Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ali i dezinformacija o stranputici “Trećeg puta” i povlačenju kandidata Demokratskog narodnog saveza. Reklo bi se, uzbudljiv finiš dosadne kampanje pred prilično neizvestan dan odluke.

Iako ne odlučuje, svi napori usmereni su ka njoj – Srbiji. U finišu kampanje ključni kandidati za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednika Republike Srpske ključne poruke šalju sa frekvencija bliskih Aleksandru Vučiću, uveravajući gledaoce u ishod dana koji tek sledi.

„Bez obzira šta ko o tome mislio dobićemo te izbore sa značajnom većinom, 12 izbora u Republici Srpskoj sam dobio”, kaže lider SNSD-a i aktuelni član Predsedništva, Milorad Dodik.

“Ja ne želim da se opuštam, ja radim dan za dan, korak po korak i svakog momenta kao da sam u egalu”, kaže kandidatkinja PDP za predsednicu RS, Jelena Trivić.

Za razliku od kandidata koji o Srbiji i u Srbiji govore kad god mogu, iz Srbije, odnosno zvaničanog Beograda – muk. Podršku su za sada, i to vladajućima, uputili Dačićevi socijalisti i Šešeljevi radikali. Naprednjaci – glasno ćute. Osim Adama Šukala i Vladimira Mandića, koje je na razgovor privela policija u Banjaluci.

“Prosto, ja se borim za pravnu državu“, rekao je član SNS prilikom susreta sa policijom.

„Razumem, kontrola saobraćaja je u toku“, odgovorio mu je na to policajac.

Na pitanje da li su ih lišili slobode, policajac odgovara – ne.

Opširnije pročitajte na sajtu N1

BONUS VIDEO: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar